Intr-un discurs emotionant si pasional, Eve Ensler, autoarea cunoscutei piese 'Monoloagele Vaginului', declara ca in fiecare dintre noi exista "o celula feminina" - o celula pe care cu totii am fost invatati sa o suprimam

“Dupa ce am stat de vorba timp de 5 ani cu fete din intreaga lume, pentru ca tocmai am terminat cartea <>, am observant un lucru comun. Anume ca existenta fetelor a fost plasata in jurul expresiei “a face placere”. Fetele sunt antrenate <>. Eu vreau sa schimb acest verb. Vreau ca noi sa schimbam acest verb. Vreau sa il schimbam cu verbul <>, sau <>, sau <> sau <>, <>, sau <>. Daca le vom invata pe fete sa schimbe acest verb, atunci inseamna ca vom activa sensibilitatea din noi si din intreaga lume”, considera Eve Ensler.

Nu am sa preiau din discursul extraordinar al lui Eve Ensler aceste povestiri cutremuratoare despre atrocitatile si greutatile carora le fac fata milioane de femei in intreaga lume, insa am sa redau ultima partea a discursului ei, aceea in care aceasta citeste una dintre scriierile sale, intitulata "I'm An Emotional Creature" (Sunt o Creatura Emotionala).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Mai jos puteti vedea discursul lui Eve Ensler care, in adevaratul sens al cuvantului are puterea de a inspira:

 

 

Sunt o creatura emotionala -  un eseu de Eve Ensler

 

“Iubesc sa fiu fata. Pot sa simt ceea ce simti tu in orice clipa. Sunt o fiinta emotionala. Lucrurile nu le percep ca pe teorii intelectuale sau ca pe idei dificile. Imi pulseaza prin organe, prin picioare si imi ard urechile. Eu stiu cand prietena ta este nervoasa, chiar daca pare sa iti ofere tot ceea ce iti doresti. Stiu cand se apropie o furtuna. Simt tensiunea invizibila din aer. Pot sa iti spun ca el nu va mai suna. Este o vibratie pe care o impartasesc. Sunt o fiinta emotionala. Iubesc faptul ca nu iau lucrurile usor. Totul este intens pentru mine, felul in care merg pe strada, felul in care mama ma trezeste , faptul ca este insuportabila senzatia atunci cand pierd, iubesc felul in care aud vestile proaste.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Sunt o fiinta emotionala sunt conectata la orice si la oricine. Asa m-am nascut. Nu mai spune mereu toate acele lucruri negative, ca este doar un lucru adolescentin sau ca totul se justifica fiindca sunt fata. Aceste sentimente ma fac mai buna. Ma fac sa fiu prezenta. Ma fac sa fiu pregatita. Ma fac sa fiu puternica.

Sunt o fiinta emotionala. Este un anumit mod in care iti dai seama. E ca si cum femeia mai in varsta a uitat. Ma incanta ca emotivitatea se gaseste inca in trupul meu. Oh, ma bucur pentru ca stiu cand nuca de cocos sta sa cada. Stiu ca am impins limitele vietii prea departe. Stiu ca tatal meu nu se va mai intoarce si ca nimeni nu este pregatit pentru razboi. Stiu ca rujul inseamna mai mult decat spectacol, mai stiu ca baietii sunt foarte sensibili si ca asa-numitii teroristi au fost creati, nu nascuti. Stiu ca un singur sarut imi poate fura orice abilitate de a mai lua o decizie. Si stiti ceva? Uneori chiar asa trebuie sa se intample. Nu este un lucru iesit din comun. E o "chestie de femei", ceea ce am fi cu totii daca barierele din nou s-ar deschide dintr-o data.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

De ce vrei sa ma dai la o parte, sa ma reduci la tacere? Fac parte din amintirile tale. Nu imi spuneti sa nu mai plang, sa ma calmez, sa nu mai cad in aceasta extrema, sa fiu rezonabila. Sunt o fiinta emotionala. Asa m-a facut natura, asa cum vantul continua sa polenizeze. Oceanului Atlantic nu ii spuneti cum sa se comporte. Sunt o fiinta emotionala. De ce vrei sa ma dai la o parte, sa ma reduci la tacere? Fac parte din amintirile tale. Te pot duce inapoi in timp. Nimic nu s-a diluat. Nimic nu s-a scurs in timp. Iubesc, ascutla-ma, iubesc ca pot sa stiu ce simti tu, chiar daca uneori imi pune punct vietii, chiar daca uneori imi rupe inima, chiar daca ma arunca din drumul pe care ar trebui sa-l iau, totul ma face mult mai responsabila, mai constienta.

Sunt o emotiva, o emotiva devotata neconditionat. Si iubesc, auziti-ma, iubesc iubesc iubesc ca sunt o fata. Puteti sa o spuneti odata cu mine? Iubesc, iubesc, iubesc, iubesc sa fiu fata!” (Traducerea de Alexandra Grindean si Iulia Sima, dar pentru ca textul este foarte poetic veti gasi desigur, mai multe variante in limba romana pentru acest text emotionant scris de Eve Ensler si dedicat sensibilitatii care exista in noi, femeile; textul original il gasiti pe site-ul Ted.)

Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior

 

 

Acest discurs a fost rostit de Eve Ensler anul trecut insa la noi in tara abia acum a inceput sa circule pe site-urile de socializare. Eu l-am descoperit pe pagina de Facebook a FeminismRomania.

 

Un articol de Iulia Sima

Foto main:  By Viktor Gladkov /Shutterstock

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri