15 Noiembrie 2023 publicat în Cariera 11 share-uri

Dacă ți-ai făcut prieteni la job, probabil ai observat că timpul petrecut la birou este mai plăcut, te simți mai creativă și ai o energie mai bună. Se întâmplă astfel deoarece relațiile interumane ne ajută să ne simțim conectați și, totodată, motivați.

Atunci când ai prieteni la birou, te poți bucura de recompense personale, care au un impact pozitiv asupra carierei tale. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii de care te bucuri atunci când construiești relații de prietenie la locul de muncă.

Prieteniile de la locul de muncă influențează pozitiv satisfacția profesională

Se pare că angajații care au prieteni apropiați la locul de muncă simt o mai mare satisfacție profesională. Aceștia sunt mai fericiți și sunt mai puțin predispuși să-și schimbe jobul.

În plus, atunci când dezvolți relații solide de prietenie la locul de muncă, ești mai implicată în munca ta și te simți mai puțin presată de deadline-uri.

În situații dificile, ai putea resimți un nivel mai scăzut de stres și ești mai încrezătoare și mai orientată spre găsirea de soluții la problemele ce se ivesc, deoarece ai prieteni care te susțin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Este mai ușor să împărtășești feedback sau să ceri un sfat atunci când ai dezvoltat o relație solidă cu o persoană și, totodată, te poate motiva să devii mai productivă.

În plus, un alt avantaj în a dezvolta relații de prietenie la birou este că, petrecând mult timp împreună cu o persoană, ajungi să o cunoști foarte bine și vă împărtășiți atât de multe lucruri, încât nu îți va fi deloc dificil să-i alegi cadouri cu diferite ocazii. Probabil prietena ta de la birou a adus deja vorba despre acel calendar advent pe care și l-ar dori de Crăciun, și astfel ai scăpat de un raid obositor prin magazine în căutarea cadoului potrivit.

Dezvoltarea relațiilor de prietenie la birou reduce sentimentul de epuizare

Munca poate fi monotonă. Indiferent de sarcinile pe care le îndeplinești, este posibil să te confrunți la un moment dat cu fenomenul epuizării. În acest context, se pare că prieteniile la locul de muncă te ajută să depășești momentele de epuizare sau chiar să nu le trăiești deloc.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Dacă ai un cerc de prieteni la birou, ești mai puțin predispusă să te confrunți cu sindromul burnout, spre deosebire de angajații care nu dezvoltă relații de prietenie la locul de muncă. Astfel, nu doar că ocolești fazele epuizării, dar poți deveni mai productivă și mai fericită.

Prieteniile la locul de muncă îți oferă contextul potrivit pentru a deveni mai performantă

Pe lângă faptul că te ajută la evitarea epuizării, prieteniile de la locul de muncă îți aduc și alte efecte pozitive. Se pare că motivația și încurajările prietenilor de la birou te ajută să depui mai mult efort pentru a obține rezultate bune la job.

Cei mai buni prieteni sunt susceptibili să se angajeze într-o competiție amicală la locul de muncă atunci când își îndeplinesc sarcinile, stimulându-se reciproc pentru a obține rezultate bune. Mai mult, oferă cu ușurință unii altora sfaturi, iar criticile sunt recepționate pozitiv atunci când vin din partea cuiva la care țin.

Sentimentul de bunăstare la locul de muncă crește atunci când stabilești relații de prietenie

Prieteniile la locul de muncă îți pot oferi un sentiment de echilibru între viața profesională și cea privată. Acest lucru îți permite să te bucuri de o viață socială la locul de muncă, ceea este din ce în ce mai important în contextul în care remunerația nu mai este cel mai important factor în alegerea unui loc de muncă.

Așadar, a dezvolta relații de prietenie la locul de muncă îți poate aduce beneficii personale și poate aduce beneficii companiei prin faptul că îți oferă un plus de motivație pentru a performa. Dezvoltarea prieteniilor la locul de muncă nu poate fi forțată, dar angajatorii și conducerea pot ajuta la crearea unui mediu sigur, social și favorabil socializării.

Sursa foto: freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri