Are un zambet cald si sincer si ochi mari negri minunati, o gratie innascuta si maniere regale. Frumusetea nu este insa principalul sau atu. In 2008 a fost votata de telespectatorii CNN drept cel mai motivant lider al anului. In 2005, in topul celor mai puternice femei din lume intocmit de revista Forbes, Rania se afla pe locul 80.

Intr-un interviu, Rania recunoaste ca nu s-a asteptat niciodata sa se indragosteasca tocmai de cel care mai tarziu avea sa devina rege al Iordaniei. In 1999, regele Hussein al Iordaniei a uimit o tara intreaga schimband succesiunea la tron. Abdullah si nu fratele sau, cum ar fi fost firesc pe linia succesorala, a devenit rege. Implicit, Rania a devenit regina, cea mai tanara regina din lume. A castigat inimile iordanienilor, fiind cunoscuta drept o regina care se implica in viata lor, dorind sa schimbe perceptia lumii asupra Orientului Mijlociu. In 2008 a fost votata de telespectatorii CNN drept cel mai motivant lider al anului. In 2005, in topul celor mai puternice femei din lume intocmit de revista Forbes, Rania se afla pe locul 80. Tot in 2008, Rania este distinsa cu premiul You Tube Visionary pentru activitatea ei sustinuta in randul tinerilor de spulberare a prejudecatilor despre lumea araba. Mai mult, Rania a infiintat propriul canal de televiziune in cadrul platformei youtube. In 2009 a fost votata drept una dintre cele mai frumoase femei din lume.

Regina Iordaniei lupta pentru mai multe drepturi ale copiilor si ale femeilor din zona, iar in 2004 a primit titlul onorific de colonel al Fortelor Militare iordaniene. Regina Rania este cunoscuta pe plan international cu precadere pentru activitatea sa filantropica. In calitate de regina a cautat sa reformeze educatia luptand pentru obtinerea de facilitati in scolile din Iordania. “Cel mai important lucru pe care il poti face pentru o tanara fata este sa ii acorzi dreptul de a avea o educatie. Odata ce are educatie, poate avea control asupra venitului sau, isi poate schimba viata, poate face alegeri”, declara aceasta. Rania este de asemenea un infocat sustinator al unei organizatii care asigura asistenta financiara pentru femeile antreprenor. Este implicata in diverse organizatii nationale si internationale precum Sumitul femeilor arabe, Alianta globala pentru vaccinuri si imunitate, Fundatia Natiunilor Unite, Fundatia Internationala pentru Tineret, Centrul reginei Rania pentru antreprenoriat, etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

In numeroasele sale aparitii publice, Rania a devenit purtatorul de cuvant al drepturilor femeilor arabe, iar in timpul unui emisiuni de televiziune cu Oprah Winfrey din 2006, Rania vorbeste deschis, fara perdea, despre prejudecatile Islamului si despre rolul femeii in societatea islamica. “Sunt o femeie araba din cap pana in picioare, dar si una care vorbeste limbile de circulatie internationala. Vreau sa spulber conceptia conform careia arabii sunt extremisti si un popor violent sau ca femeile arabe sunt asuprite. Purtarea valului este o optiune personala, insa din pacate oamenii din vest il considera drept un semn de opresiune si slabiciune. Femeile il poarta datorita credintei lor. Ar trebuie sa judecam o femeie dupa ceea ce are in cap, nu dupa ceea ce poarta pe cap".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri