12:10, 2 Octombrie 2009 publicat în Cariera

Are un zambet cald si sincer si ochi mari negri minunati, o gratie innascuta si maniere regale. Frumusetea nu este insa principalul sau atu. In 2008 a fost votata de telespectatorii CNN drept cel mai motivant lider al anului. In 2005, in topul celor mai puternice femei din lume intocmit de revista Forbes, Rania se afla pe locul 80.

Cleopatra era cunoscuta pentru puterea si teama pe care le inspira. Regina Mariei a Romaniei era intruchiparea diplomatiei si a spiritului caritabil. Regina Elisabeta I era femeia cu mana de fier, iubitoare a artei si a frumosului. Se pot da multe exemple de regine care si-au pus amprenta asupra realitatii vremurilor, influentand istoria prin vizionarism, atitudine, idei si personalitate. Daca ar fi insa sa ma opresc asupra unei singure calitati definitorii a reginei Rania a Iordaniei, m-as afla in mare dificultate.

In persoana Raniei Al-Yasin, regina Iordaniei, pluteste o parte din misterul tarii in care este suverana. Este de o frumusete rapitoare cum numai in taramurile arabe puteam gasi si o spun fara falsa convingere. Are un zambet cald si sincer si ochi mari negri minunati, o gratie innascuta si maniere regale. Nu poarta traditionalul val Hijab pe care il poarta 60% din femeile arabe si nu il considera o obligatie, ci o alegere personala. In schimb hainele sale poarta semnatura unui designeri vestimentari celebri precum Prada sau Jean Paul Gaultier. Le poarta cu naturalete, cu stil si cu gratie de suverana. Ca si Jackie Kennedy, a devenit un simbol international al elegantei si al feminitatii.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Regina Rania reprezinta o provocare pentru lumea traditionalista islmica. Are 39 de ani. Este femeie de afaceri cu o viata activa din punct de vedere social si politic, o diplomata ce stapaneste la perfectie tehnica discursului si a convingerii, mama a patru copii – 2 baieti si 2 fete, un fashion icon al Orientului, dar si al Occidentului, om hotarat sa lupte pana in panzele albe pentru a face din lume un loc mai bun pentru copii si femei.

Fiica de palestinieni, s-a nascut in Kuwait pe 31 august 1970. Aici a urmat prestigioasa New English School unde a avut sansa de a interactiona cu copii de diverse nationalitati, educatie si mentalitati diferite. Isi continua studiile in Egipt si in 1991 obtine diploma de absolvire a managementului afacerilor din cadrul Universitatii Americane din Cairo. Ulterior, se muta in Iordania unde isi incepe cariera lucrand pentru Citibank si Apple Computers. Destinul sau a fost insa cu totul altul si in 1993, la varsta de 22 de ani, la o petrecere il cunoaste pe printul Abdullah Bin Al-Hussein, fiul regelui Hussein al Iordaniei.

Citeste si:
Debutul Classix Festival 2021: renașterea Aeterna 
Debutul Classix Festival...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri