, 6 Decembrie 2016 publicat în Cariera 10 share-uri

O floare imbunatateste, fara indoiala, aspectul estetic al mediului de lucru si ofera o pata de culoare oricarui birou. Cu toate acestea, exista si alte beneficii pe care florile si plantele le au la locul de munca.

Cand vrei sa infrumuseti un loc, fie ca este vorba despre caminul personal sau despre locul in care petreci mai bine de 7-8 ore pe zi, florile si plantele sunt alegerea potrivita. O floare imbunatateste, fara indoiala, aspectul estetic al mediului de lucru si ofera o pata de culoare oricarui birou. Cu toate acestea, exista si alte beneficii, mai putin stiute, pe care florile si plantele le au la locul de munca.

Cercetarile arata ca florile pot avea un impact semnificativ asupra starii de spirit, asupra creativitatii si a productivitatii si cei care isi incanta simturile in acest mod isi pot imbunatati starea generala de sanatate. Daca te-am facut curios, haide sa aruncam o privire rapida asupra acestor beneficii surprinzatoare pe care ti le ofera florile atunci cand lucrezi.

Imbunatatesc starea de spirit

Foto: sarasin banyen / Shutterstock

Interesant este faptul ca unele studii arata ca florile puse pe birou sau in incaperea in care lucrezi au puterea de a imbunatati starea de spirit a persoanelor care stau in acel spatiu. Cercetatorii subliniaza ca florile au un impac pozitiv asupra dispozitiei angajatilor chiar si atunci cand acestia arunca o simpla privire asupra lor sau daca le simt mirosul imbietor.

De asemenea, exista dovezi care arata ca florile reduc stresul la locul de munca cu pana la 37%, scad nivelul de nervozitate cu pana la 44% si starile depresive cu pana la 58%. Totodata, studiile arata ca persoanele care petrec mai mult timp in preajma florilor au o dispozitie mult mai buna, isi incep ziua cu o atitudine mai pozitiva si sunt mai putin predispuse la episoade de melancolie sau anxietate.

Sporesc gandirea si creativitatea

Plantele si florile au si abilitatea de a spori creativitatea si productivitatea angajatilor. Intr-un studiu realizat pe o durata de 8 luni la Universitatea A&M din Texas se arata ca atat femeile, cat si barbatii devin mai inovativi in gandire, au mai multe idei si gasesc solutii creative cand vine vorba de rezolvarea problemelor de la birou daca au prin preajma flori sau plante. Participantii la studiu au fost supusi unui test care a constat in rezolvarea unor task-uri de birou in diferite medii de lucru.

Conditiile au inclus un loc de lucru cu flori si plante, un birou cu sculpturi si un mediu fara decoratiuni sau plante. Specialistii au descoperit ca in mediul in care au existat si flori sau plante, angajatii au avut cu 15% mai multe idei pentru rezolvarea task-urilor generale, decat in celelalte medii de lucru. In timp ce barbatii au venit cu idei diverse, femeile au gasit solutii creative si flexibile la problemele pe care le aveau de rezolvat.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri