Increderea in sine este un important deschizator de drumuri. Ea iti permite sa faci lucruri pe care altfel ti-ar veni greu sa le faci, iti ofera mai multe optiuni de a te purta intr-o situatie.Persoanele cu o doza solida de incredere in sine, reusesc sa realizeze considerabil mai multe decat majoritatea oamenilor. Increderea le permite sa construiasca relatii de calitate, sa influenteze lucrurile si sa isi satisfaca propriile nevoi.

Multi oameni, atunci cand nu reusesc sa aiba o viata profesionala asa cum vor, percep mai mult sau mai putin intuitiva ca gresesc undeva si ca lipsa increderii in sine este unul din motive. Intr-adevar, in activitatea mea de consiliere in cariera (career coaching), am descoperit ca in numeroase cazuri, insuficienta increderea in sine este mecanismul principal de auto-sabotare.

Ce este increderea in sine? Eu folosesc aceasta expresie pentru a ma referi la un set de atitudini care iti permit sa iti asumi decizii si comportamente percepute in general ca indraznete. Cand ai incredere in sine poti sa:

• Iti exprimi ideile si sa te faci auzit;iti exprimi nevoile, dorintele si sa te ocupi de ele;
• Iti asumi responsabilitati mari si riscurile asociate cu ele;
• Te comporti in moduri care pot deranja, dar care per total sunt eficiente;
• Nu tolerezi comportamente negative fata de tine si sa iei masuri;
• Lucrezi eficient cu persoane dificile si sa rezolvi eficient conflictele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Cu alte cuvinte, increderea in sine este un important deschizator de drumuri. Ea iti permite sa faci lucruri pe care altfel ti-ar veni greu sa le faci, iti ofera mai multe optiuni de a te purta intr-o situatie.

Increderea in sine iti permite ca atunci cand de pilda, managerul tau nu se tine de promisiunile fata de tine, sa poti sa taci din gura si sa nu reactionezi, dar in acelasi timp sa poti sa aduci discutia pentru a vedea ce s-a intamplat si sa o gestionezi constructiv, sau sa iti dai demisia si sa cauti un loc de munca mai bun, daca este cazul.

Persoanele cu o doza solida de incredere in sine, reusesc sa realizeze considerabil mai multe decat majoritatea oamenilor. Increderea le permite sa construiasca relatii de calitate, sa influenteze lucrurile si sa isi satisfaca propriile nevoi.

Cum poti sa obtii mai multa incredere in sine? In esenta, ea se leaga de perceptia ta asupra riscului asociat cu fiecare comportament. Cu cat crezi ca un comportament va avea consecinte negative mai mari si capacitatea ta de a le face fata este mai mica, cu atat percepi un risc mai ridicat si ai mai putina incredere privind a face lucrul respectiv.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Multe din riscurile pe care le percepem insa sunt mult amplificate si distorsionate de convingerile noastre false, care ni s-au dezvoltat in timp. A refuza pe cineva este rareori cu adevarat grav, dar multora dintre noi mintea ne spune asta si atunci acest comportament devine o reala provocare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri