Ce motiveaza persoane peste 40 de ani sa manifeste uneori entuziasmul profesional al unora de 25 de ani? Pe de o parte este un factor personal: Undeva intre 40 si 50 de ani, foarte multe persoane trec printr-o criza existentiala. Ele simt ca au atins un punct important in viata, in care au nevoie sa faca niste schimbari importante, care deseori nu se refera doar la cariera ci la intreg stilul de viata.

Dincolo de acest proces, daca ai peste 40 de ani, este important sa constientizezi si sa tii cont de trei lucruri:

1) Faptul ca vei avea de depus eforturi majore. O schimbare profesionala nu se face cu una cu doua, mai ales daca nu esti obisnuit cu ele si ti-ai pierdut simturile de „vânator” de joburi. Procesul de cautare unui job poate fi destul de lung, iar jobul si salariul initial pot sa nu fie exact ce te asteptai.

2) Faptul ca ai nevoie sa te reconectezi cu piata de HR. Multe persoane peste 40 de ani au o imagine incompleta sau falsa despre aceasta piata in România. Nu sunt constiente ce fel de joburi sunt disponibile si ce presupun ele, care sunt abilitatile necesare si care sunt standardele salariale pentru diverse joburi. Ca un scolar, trebuie sa iti faci din nou temele.

3) Faptul ca ai nevoie sa inveti foarte multe. Odata angajat pe un job nou, mintea ta va fi bombardata cu informatii, proceduri si reguli noi pe care ai nevoie sa le interiorizezi. Transformarea personala prin care este nevoie sa treci pentru a face fata poate fi destul de mare si accelerata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Daca esti dispus sa iti asumi cele de mai sus, esti pregatit sa incepi o calatorie foarte interesanta: reinventarea carierei.

Succes!

Un articol scris de Eduard Ezeanu, Career Coach pentru Career Experts, primul centru privat de consultanta in cariera din Romania.

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Fara pile si noroc?

Esti pregatit sa faci urmatorul salt profesional?

Mentorul si Coach-ul, rolurile decisive in viata ta profesionala


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri