Aceasta este cea mai nesuferita intrebare pe care o poti avea intr-un interviu. Imi aduc aminte de replica unui prieten care relata o situatie similara: Daca vroia sa ma blocheze, nu putea gasi o intrebare mai buna. Si totusi de ce oare reactionam asa? De ce este intrebarea despre salariu considerata una incuietoare?

Revenind acum la cum aflu informatia despre nivelul pietei vestile sunt bune pentru ca ea incepe sa fie disponibila, au aparut chiar studii destul de detaliate in diverse reviste; un rezumat poti gasi si la www.succes-pe-paine.ro/newsletter/news01.html. Daca totusi nu stiti care este un salariu potrivit atunci puteti sa raspundeti ca “sunt flexibil si stiu ca firma dumneavoastra are un nivel bun de salarizare care ma va motiva sa lucrez in conditii optime. Sau “astept sa fiu platit corespunzator cu munca mea; sunt convinsa ca daca decidem ca sunt persoana potrivita pentru job vom putea ajunge la o intelegere”. Daca totusi angajatorul insista sa stie o cifra atunci puteti raspunde foarte relaxat cu o cifra care sa fie aproape de nivelul pe piata MENTIONAND ca sunteti flexibil sa acceptati si o cifra diferita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Acum sa vorbim putin despre asteptari. Ce faceti daca varianta asta de raspuns va aduce o oferta care nu este pe placul dumneavoastra? Aici ajungem tot la prima intrebare "Cine are puterea?" Sansele de a primi o oferta cu un salariu mai mare decat se plateste in medie pe piata sunt mari daca si numai daca aveti o experienta bogata, foarte stabila si o credibilitate castigata prin rezultatele obtinute si profilul firmelor in care ati lucrat. Daca aceasta este situatia atunci este cazul sa va pregatiti foarte bine pentru o negociere diplomata, dar dura, astfel incat sa obtineti un salariu pe masura.

Daca nu este acesta cazul atunci depinde daca salariul mentionat este in limita “marjei de acceptare” si de cum apreciati ceilalti factori mentionati anteriori, respectiv pachetul de beneficii fie ele concrete (gen telefon) sau imateriale (gen atmosfera de lucru, oportunitati de promovare).

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

De cele mai multe ori cand nu avem multe optiuni este de preferat sa acceptam o oferta mai mica intr-o companie buna decat sa tot tintim un salariu mai mare. Atitudinea “daca merit sunt sigur ca imi vor marii salariu ulterior sau imi voi gasi eu un job mai bine platit odata ce dobandesc mai multa experienta” este cea mai sanatoasa si aduce cele mai bune rezultate pe termen lung.

Mesajul cheie este: cunoaste-ti in permanenta valoare pe piata ca sa stii cum o poti negocia. Succes!

Un articol de Eduard Radu

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam:

Femeile fac afaceri bune

Cum sa refuzi un loc de munca?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri