Cred ca fiecare dintre noi viseaza la o cariera stralucita si la o viata de familie linistita si armonioasa. Cum se intersecteaza cele doua si cat de mult reusim (sau daca reusim!) sa ne dedicam uneia fara a o neglija pe cealalta depinde insa de foarte multi factori. Oare stereotipul femeii de cariera care reuseste sa fie si sotie, si mama si femeie si o buna profesionista nu se rezuma doar la simplul statut de prototip?
Se spune ca femeile de cariera se resemneaza si suporta mai usor un divort. Se mai spune ca impactul unui divort pentru o femeie de succes nu este atat de devastator nici asupra propriei persoane si nici asupra carierei. Se trece cu usurinta peste o despartire, se varsa cateva lacrimi, se strange din dinti si se merge cu fruntea sus mai departe. Doar femeile de cariera sunt puternice, independente financiar (nu au nevoie de sprijinul material al unui barbat) si echilibrate emotional, deci apte de a se desprinde dintr-o relatie fara sa sufere. Si eventual iau totul de la inceput. O alta relatie, o noua viata... Aceeasi cariera!

Da???... Indiferent de varsta, religie sau nationalitate, divortul are un efect seismic asupra carierei si asupra propriei fiintei. Fie naruie totul, fara vreo sansa ca totul sa se mai repare, fie distruge partial, lasand in schimb loc unei reveniri totale. In fata catastrofei, fiecare dintre noi reactioneaza diferit. Unele femei se simt mai indreptatite ca niciodata sa-si indeplineasca visurile profesionale pe care le-au ingropat odata cu casnicia (acum nu-si mai permit nicio scuza). Pentru altele, divortul reprezinta impulsul de a fi intru totul independente (si spiritual si financiar), un pretext de a se dedica in totalitate profesiei. Pentru o alta parte insa, divortul semnifica o lectie de viata ce invata importanta compromisurilor si setarea a prioritatilor pe plan sentimental si profesional (chiar din clipa in care relatiei a fost spus “start”).

Este clar si firesc ca aceste planuri sa nu coexiste la modul perfect. Daca pe primul plan se afla cariera, foarte posibil ca familia sa fie usor lasata la o parte. Daca in schimb, intaietatea o detine familia, este posibil ca munca sa aiba de suferit. Cine spune insa ca balanta trebuie sa se incline neaparat intr-una dintre directii? Oare insa prin comunicare si prin acord bazat pe cedari reciproce viata personala si cariera nu pot fi aduse la acelasi nivel?...

Irina
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri