8 Mai 2012 publicat în Cariera 84 share-uri

Monica Ghiurco este una dintre cele mai apreciate aparitii jurnalistice in spatiul asa de saracacios in astfel de elite. Nu sunteti curioase sa o cunoasteti mai bine?

Garbo.ro: Printre domeniile tale de interes se numara politica. Te consideri o prezenta atipica in spatiul dezbaterii politice dominat de barbati?

Monica Ghiurco: Da, nemaivorbind de faptul ca barbatilor le place sa domine si in acest domeniu… Dar desi au mai incercat si alte blonde sa se afirme pe taramul dezbaterilor politice, cred ca eu am reusit sa ofer un stil aparte de dezbatere, acela al dialogului -in sensul constructiv al termenului- in contrast cu atacuri virulente si discutii agresive pe tonuri isterice in urma carora telespectatorul nu ramane cu absolut nimic. Cred ca sinceritatea este principala caracteristica a emisiunilor mele, iar publicul simte asta. Si nu in ultimul rand o anumita subtilitate de a “smulge” interlocutorului adevaruri.

Garbo.ro: Ai realizat un documentar cu o tematica revolutionara - Mostenirea Clandestina - despre o carte scrisa de catre Larry Watts ce pune intr-o noua lumina istoria recenta a Romaniei. Cum ti-a venit ideea realizarii acestui documentar?


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Monica Ghiurco: Destul de simplu: am citit cartea americanului Larry Watts „With friends like these...” si mi-am dat seama cat de putine stim din istoria reala a ultimilor 70 de ani. Iar datoria mea ca jurnalist al postului public este aceea de a le restitui oamenilor adevarul. De aici si pana la ideea unui film documentar nu a fost decat un pas....

Garbo.ro: Esti absolventa unui master in Securitate si Aparare Nationala. Geopolitica a fost mereu o pasiune pentru tine?

Monica Ghiurco: Da, pentru ca in jurnalism ai nevoie de astfel de cunostinte ca sa intelegi fenomenele la scara macro si sa le relatezi contextualizand informatia bruta. Si am avut modele in acesta profesie, care m-au invatat ca niciodata nu trebuie sa te limitezi la prima impresie: nimic nu e ceea ce pare si nimic nu e intamplator. Adevarata esenta a lucrurilor, faptelor, declaratiilor trebuie cautata cu staruinta si nu este usor de gasit. Impactul dimensiunii „spatiu” asupra politicii si relatiilor internationale este determinant si este baza strategiilor de succes pe care si noi, romanii, trebuie sa le concepem si sa le aplicam.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri