25 Noiembrie 2010 publicat în Psihologie 5 share-uri

"Oamenii Caine" sunt mai sociabili si mai prietenosi decat "Oamenii Pisica". "Oamenii Pisica" au mai bine dezvoltat Factorul Nevrotismului (Instabilitate emotionala). "Oamenii Pisica" sunt inclinati catre instabilitate si vulnerabilitate emotionala, sunt emotionali, impulsivi, iritabili, avand tendinta spre depresie si ingrijorare excesiva.

Te-ai gandit vreodata ca preferinta ta pentru pisici ar putea spune multe sau chiar totul despre tine? Te-ai gandit vreodata ca atasamentul tau pentru caini poate revela anumite particularitati ale personalitatii tale? Te-ai gandit ca poate esti atrasa de acele animalute cu care, oricat de absurd ar parea, impartasesti aceeasi structura de personalitate? Psihologii americani da. Si au clasificat fiintele umane in doua tipologii: cea a "Oamenilor Pisica" si cea a "Oamenilor Caine". 

Testul de personalitate Gosling –Potter: "Omul Pisica" versus "Omul Caine"

Sam Gosling, psiholog si profesor in cadrul Universitatii din Texas (autor al cartii Snoop: What Your Stuff Says About You), impreuna cu alti cercetatori: Carson Sandy si Jeff Potter, au efectuat un studiu online asupra a 4565 de persoane, studiu cunoscut sub numele de Proiectul online de Personalitate Gosling –Potter. Studiul urmeaza sa fie publicat integral in revista stiintifica Anthrozoos. In urma rezultatelor cercetarii, Gosling lanseaza ideea conform careia diferentele existente intre personalitatea cainilor si a pisicilor sunt similare diferentelor existente intre personalitatile oamenilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Exista o convingere culturala unanima conform careia speciile de animale –caine si pisica- specii cu care oamenii au cea mai mare afinitate- revela anumite detalii despre felul de a fi al unei persoane, declara acesta intr-un comunicat de presa al Universitatii din Texas. “Avand in vedere stransa legatura psihologica dintre oameni si animalele lor de companie, este foarte posibil ca diferentele dintre caini si pisici sa se potriveasca diferentelor existente intre personalitatile umane”, mai afirma psihologul. In functie de animalul preferat, oamenii cad in doua categorii: oamenii care iubesc cainii –numiti metaforic “Oameni Caine” si oamenii care iubesc pisicile, numiti “Oameni Pisica”, este de parere Gosling.

Desi au mai fost si alte studii anterioare care au incercat sa certifice diferentele existente intre iubitorii de pisici si cei de caini, nu le-a fost acordat un grad prea mare de credibilitate. Studiul lui Gosling este insa diferit. Traseaza in mod clar si plauzibil insusirile si diferentele existente intre "Oamenii-Pisica" si "Oamenii-Caine".

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? A contat cine a zbierat mai tare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri