Testul de personalitate Gosling - Potter: Tot ce nu stiai despre 'Oamenii-Caine' si 'Oamenii-Pisica'

25 Noiembrie 2010 publicat în Psihologie 5 share-uri

"Oamenii Caine" sunt mai sociabili si mai prietenosi decat "Oamenii Pisica". "Oamenii Pisica" au mai bine dezvoltat Factorul Nevrotismului (Instabilitate emotionala). "Oamenii Pisica" sunt inclinati catre instabilitate si vulnerabilitate emotionala, sunt emotionali, impulsivi, iritabili, avand tendinta spre depresie si ingrijorare excesiva.

In cadrul chestionarului online, participantii au fost rugati sa spuna daca se considera ca apartinand "personalitatii pisica" sau "personalitatii caine", daca se identifica ca fiind deopotriva o persoana caine si o persoana pisica sau daca nu apartin niciuneia dintre aceste doua categorii. Acelorasi persoane le-a fost evaluata personalitatea prin completarea unui chestionar psihologic de 44 de intrebari ce are in vederea cele cinci dimensiuni psihologice, chestionar cunoscut si sub denumirea de Modelul Big Five

Modelul celor cinci dimensiuni ale personalitatii este un model al personalitatii bine fundamentat de care psihologii se folosesc in mod frecvent pentru a evalua personalitatea unei persoane. Acest test psihologic are in vederea cinci factori (trasaturi) -reper ale personalitatii umane:

  • Nevrotismul
  • Extraversia
  • Deschiderea
  • Agreabilitatea
  • Constiinciozitatea

Statistic vorbind, 46% dintre participanti s-au caracterizat ca fiind oameni-caine, 12% -oameni-pisica, 28% - si oameni pisica si oameni caine, iar 15% dintre respondenti au spus despre ei ca nu apartin niciuneia dintre cele doua categorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari A contat cine a zbierat mai tare

Tipologia Personalitatii Canine: Oamenii-Caine

Oamenii Caine sunt de regula extravertiti, mai sociabili si mai prietenosi decat oamenii pisica. La Oamenii Caine, Factorul Constiinciozitate este mai dezvoltat decat la Oamenii Pisica. Pot fi de aceea caracterizati drept persoane competente, responsabile, organizate si ordonate, ambitioase. Li se poate reprosa lipsa de spontaneitate. Nu le place sa se abata de la planurile prestabilite. Oamenii Caine au abilitatea de autodisciplinare si isi finalizeaza de obicei obiectivele propuse. In acelasi timp, Oamenii Caine sunt mai convervatori si mai conventionali decat Oamenii Pisica. Mai energici, mai optimisti, mai pozitivi... Studiul arata ca Oamenii-Caine sunt cu 15% mai extravertiti decat Oamenii Pisica, cu 13% mai agreabili si cu 11% mai pragmatici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri