Un studiu recent publicat de catre universitatea americana Utah arata clar un lucru pe care cred ca il stim cu totii, dar pe care ne este teama sa il recunoastem franc: cu cat un cuplu se cearta mai mult pentru bani, cu atat mai mult cresc posibilitatile ca cei doi sa se desparta.

Mai exact, acele cupluri care se cearta pentru bani cel putin o data pe saptamana, risca despartirea cu 30% mai mult decat cuplurile care nu au aceasta problema. Cu alte cuvinte, banii cantaresc enorm in relatiile noastre, in casniciile noastre. Consilierul pe teme financiare Dave Ramsey spune ca nu poti avea o relatie ideala atata vreme cat nu ajungeti la un acord in privinta banilor, tu si partenerul tau.

Consilierul Dave Ramsey spune ca “banii sunt fie cea mai buna parte a comunicarii in casniciile noastre, fie cea mai rea”. Dupa ce a lucrat pentru mai multi ani in postura de consultant pe probleme finaciare, impartasind din experienta sa cu specialisti in relatiile maritale, psihologul american a ajuns la concluzia ca banii si certurile pentru bani sunt principala cauza a divorturilor. Banii sunt acel motiv care provoaca mari tensiuni, spune Ramsey.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Felul in care impreuna cu partenerul cheltuiti, investiti sau castigati bani, poate insa sa fie un mod de a face ca legatura existenta intre voi sa fie mai puternica. “Daca oamenii s-ar uita la caminul lor ca la o afacere, vor vedea ca banii le pot aduce o multime de lucruri bune in viata, nu doar certuri peste certuri. Daca ati invata sa va gestionati bugetul ca o echipa, veti vedea ca banii va vor apropria si mai tare”, spune Sharon Gilchrest O'Neill, psihoterapeut si autor al cartii “A Short Guide to a Happy Marriage”(Mic Ghid pentru o Casatorie Fericita) - ForbesWoman.

Puteti avea o relatie minunata cu persoana de langa dumneavoastra, iar banii nu vor fi decat un mijloc de a va dinamita relatia, in sensul bun al cuvantului. Inspirate de ForbesWoman, va propunem mai multi pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti in relatia de comunicare cu partenerul dumneavoastra, pentru a ajunge la o intelegere de cuplu in privinta banilor:

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

1. Cu siguranta, banii sunt in spatele multor certuri maritale, dar nu ar trebui sa fie asa, spune ForbesWoman. Cu putina inteligenta si grija din partea ambilor parteneri, banii ii pot apropria pe acestia. Deschideti-va portofelele si incepeti sa comunicati! (Mi-a placut mult aceast mod usor amuzant, in care Forbes incurajeaza comunicarea in cuplu. Puteti sa il retineti ca motto pentru o buna relatie in ceea ce priveste banii.)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri