"Traiesc fiecare zi cu constiinta ca merita a fi pretuita, fara a-mi propune insa sa fac asta de teama, pentru ca viata poate fi mai scurta decat speram".

Garbo: Nu degeaba se spune ca nimeni si nimic nu te pregateste cu adevarat pentru experienta de mama. A fi mama este una dintre cele mai complicate si frumoase meserii. Ce v-a invatat fiica dvs., Violeta, si nu ati putut invata de la nimeni altcineva? Ce v-ati dori ca Violeta sa spuna despre mama sa cand o sa fie mare?

Andreea Marin Banica: Mama mea a devenit inger cand eu aveam 9 ani, au trecut mai bine de 26 de ani de atunci si totusi nu i-am uitat nici acum mireasma – avea un delicat parfum care se potrivea de minune prospetimii ei naturale - nu i-am uitat mangaierea calma si calda, cu putere tamaduitoare – si acum caut o mana ca a ei sa-mi poposeasca pe frunte, sa ma vindece atunci cand simt oboseala sau boala – si-mi e la fel de dor, ca si cand s-a-ntamplat ieri, sa o ascult povestind cu har sau sa ne jucam de-a gospodinele cu aluatul pregatit pentru cozonac sau invelind sarmalutele in bucataria copilariei mele. Amintiri pe cat de vii in interiorul meu, pe atat de frumoase, ca un balsam pentru sufletul meu. Asa mi-ar dori sa raman si eu in sufletul fetei mele: mama cea calda si buna, cea mai buna prietena.

Garbo: In contextul unei societati care nu isi are foarte clar structurata notiunea de valoare, ce inseamna a da o educatie “de valoare” unui copil? Ce inseamna a fi o mama buna in vremurile dificile de astazi?

Andreea Marin Banica: Valoarea e in noi si asta vreau sa ii transmit si copilului meu: increderea in sine si constiinta faptului ca se poate descurca oriunde s-ar afla pe pamant, fara a fi dependenta total de situatia materiala, care se poate schimba fara voia sa la un moment dat, pentru ca viata e imprevizibila. Vreau sa-i daruiesc uneltele pe care sa le poarte in mintea sa, astfel incat sa se poata reconstrui de fiecare data cand cunoaste o cadere si nu are un sprijin langa ea. Eu am trait astfel de clipe si mi-au fost de mare ajutor bunul simt si cei 7 ani de acasa. (Captura foto: spot video Mom Up)

Garbo: Exista diferente majore intre viata de cuplu de dinainte de copii si viata de cuplu de dupa copii? Schimba un copil prioritatile in viata unui cuplu?

Andreea Marin Banica: Nu pot vorbi in numele altora, dar in cazul nostru raspunsul e clar : DA, suntem mult mai responsabili si mai uniti de cand suntem parinti, si mai indragostiti de tot ceea ce am cladit impreuna. In orice decizie, ii luam in calcul si pe copii, iar ei ne-au schimbat viata cu bucuriile nebanuite pe care ni le ofera zi de zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri