S-a intamplat ieri. Este vorba despre Jacqui Banaszynski, o jurnalista americana care a castigat echivalentul Oscarului in Jurnalism, in anul 1988, cu un articol despre un cuplu de homosexuali bolnavi de SIDA.

Jacqui Banaszynski poarta o istorie a unei vieti de femeie in aceasta lume, dar si istoria unei profesioniste. Si-a petrecut viata fiind reporter si editor. A calatorit pe toate cele sapte continente, inclusiv in Antarctica. A scris despre spectacole grandioase, dar si despre SIDA, despre Jocurile Olimpice, despre expeditii si despre tabere de refugiati. Si-a trait tineretea in timpul energicelor miscari feministe pe care le-a sustinut si despre ale caror cruciade a relatat. A castigat si premii de jurnalism printre care Pulitzer-ul despre care deja am vorbit, dar si un premiu Associated Press pentru felul in care a relatat despre Olimpiada din anul 1988.

Acum, Jacqui preda jurnalismul la Missouri School of Journalism si in toata lumea, spunand ca ceea ce scriu jurnalistii poate deveni iluminator in inimile oamenilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Nota: Aceasta intalnire cu Jacqui Banaszynski s-a datorat implicarii in promovarea unui jurnalism de calitate, al echipei de jurnalisti independenti de la revista "Decat o revista".

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri