ghid pentru o viaţă împlinită

Testul Helen Fisher: Ce PERSONALITATE ai si Dragostea IDEALA!

Testul Helen Fisher: Ce PERSONALITATE ai si Dragostea IDEALA!

Dr. Helen Fisher este cunoscuta in lumea intreaga ca "Cercetatoarea iubirii". Este o persoana cu adevarat fascinanta si cand o auzi vorbind (o puteti vedea in mai multe conferinte TED) intelegi cum un om de stiinta asemeni lui Helen a putut sa devina interesata de descoperirea mecanismelor iubirii. Dr. Helen Fisher studiaza de peste 25 de ani iubirea, cum ne indragostim, de ce ne indragostim si a ajuns la niste concluzii absolut interesante.


Dr. Helen Fisher considera ca sentimentul de a fi indragostit e unul dintre cele mai puternice reactii chimice de pe pamant! "Ce se petrece in creierul nostru atunci cand ne indragostim?", a incercat sa afle Dr. Helen Fisher. Ea a aflat ca dragostea are cam aceleasi efecte pe care le are cocaina asupra creierului.

Urmareste aceasta conferinta TED - Helen Fisher, cu subtitrare in limba romana! Merita, va veti simti inspirate si inspirati! :)

Totusi, intrebarea cea mai grea a fost aceea de a raspunde la intrebarea: De ce ne indragostim de acea persoana? De una singura! Dupa ce a colaborat cu Match.com, cel mai celebru site de intalniri online, pentru studiile sale, Helen Fisher a descoperit ca barbatii si femeile tind sa formeze perechi in functie de mai multe trasaturi de personalitate dominante, influentate de un anumit hormon din creier: dopamina, serotonina, estogen sau testosteron. Sunt deja celebre cele patru categorii de personalitate pe care le-a stabilit Helen Fisher:
 

Directorul – corelat cu activitatea hormonului testosteron
Constructorul – corelat cu activitatea hormonului serotonina
Negociatorul – corelat cu activitatea hormonului estrogen
Exploratorul - corelat cu activitatea hormonului dopamina

Helen Fisher a descoperit ca:

Exploratorii tind sa fie atrasi tot de Exploratori.
Constructorii de Constructori
Negociatorii de Directori
Iar Directorii de Negociatori.
 

In fiecare din noi exista cele patru tipologii intr-o masura mai mare sau mai mica, dar personalitatea ne este dominata de doua dintre acestea. Noi te ajutam sa descoperi care este personalitatea ta dominanta si cu cine te potrivesti cel mai bine!
 

Si acum... e timpul pentru test.

INCEPE TESTUL  personalitatii, elaborat de Helen Fisher! (o varianta adaptata)

 

Incepe Quiz   

Trimite quiz-ul si prietenelor tale!


Separa adresele de e-mail prin virgula
Exemplu: larisa@yahoo.com, elena@yahoo.com


 

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.