adevar sau fictiune?




"Moartea preedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, i a altor oficialiti de rang nalt polonezi, ca urmare a prbuirii unui avion n Rusia, a fost, fr doar i poate, o tragedie foarte mare. Teoria oficial spune c prbuirea avionului (ce a avut loc pe data de 10 aprilie 2010) s-a datorat unei erori de pilotaj, dar totuiCe-ar fi dac am privi lucrurile din alt puncte de vedere? Ce-ar fi dac am ncepe s speculm puin i s tragem concluzia c n-a fost nimic accidental?

Mai nti s citm un articol din cotidianul de business Wall Street Journal (data: 9 aprilie 2010), intitulat Polonia, apas pe trgaci pentru a slbi zlotul:

ntr-unul din rarele momente de unitate naional, Banca Naional a Poloniei i guvernul polonez au ajuns la un acord pentru a slbi zlotul polonez, care n ultimele sptmni s-a apreciat mult, iar aceast apreciere a monezii este vzut ca o posibil ameninare la economia rii. Dup cteva intervenii verbale de-a lungul a ctorva zile, banca central a intervenit cu bani adevrai, vineri 9 aprilie, pentru prima dat n ultimul deceniu.

(Aici am de fcut o mic observaie pentru cei ce nu neleg prea bine mecanismul economic: o ntrire mai puternic a zlotului polonez ar fi afectat exporturile naionale n dauna importurilor; o slbire a zlotului ar fi dus la creterea exporturilor Poloniei, deci i o cretere economic a rii, pe cnd importurile din alte ri ar fi avut de suferit).

Banca Naional a Poloniei a avertizat joi, 8 aprilie, c este pregtit tehnologic i psihologic pentru a intra pe piaa financiar, n scopul prevenirii ntririi excesive a zlotului. Oficialii guvernamentali au declarat, de asemenea, n aceast sptmn, c un zlot puternic zdrnicete creterea economic i au declarat c sprijin total intervenia Bncii Centrale.

Zlotul polonez a fost foarte volatil n ultimii doi ani, atingnd cel mai puternic nivel fa de moneda euro n iulie 2008, atunci cnd 1 euro valora 3,20 de zloi, i cel mai slab nivel n februarie 2009, cnd 1 euro se putea achiziiona cu 4,92 de zloi. Punctul de echilibru, acceptabil att pentru exportatori, ct i pentru importatori, este considera a fi 1 euro = 3,8 zloi.

Aadar, liderii Poloniei au luat hotrrea de a pune interesele naionale deasupra intereselor colective ale Uniunii Europene, lucru absolut normal ntr-o ar condus de politicieni responsabili. Apoi, a doua zi, o parte din oficialitile ce au luat aceast decizie, printre care i guvernatorul Bncii Naionale, Slawomir Skrzypek, au murit! O simpl coinciden, ar spune muli, dars ne amintim de faptul c Polonia a fost invitat s adere la moneda euro, dar ea a mpins aceast dat dup anul 2015. Se vede c Polonia nu e un juctor de echip, iar n Noua Ordine Mondial lucruri rele se ntmpl celor care nu sunt juctori de echip.

i asta pentru c hotrrea conducerii Poloniei era una neobinuit, care ar fi schimbat regulile jocului (reguli dorite de marea finan ocult internaional). Acest lucru se poate vedea i din articolul Polonia cumpr euro pentru a slbi zlotul, pentru prima dat n ultimul deceniu, aprut pe 9 aprilie 2010 n portalul de afaceri Bloomberg.com:

Decizia Poloniei de a abandona, pentru prima dat din anii 90, cursul liber al monedei naionale, poate da un semnal i altor bnci centrale din regiune de a-i reconsidera politicile sale anterioare n favoarea unei abordri mult mai intervenioniste a statului, iar Banca Naional a Poloniei este vzut ca o instituie care schimb regulile jocului.

Regulile jocului cui? Ale marii finanei oculte mondiale, pentru care decizia Bncii Naionale a Poloniei era vzut ca o ameninare pentru tot sistemul financiar pe care l controleaz. Aa c o lecie aplicat acelor lideri care nu se supun regulilor, era necesar. i a doua zi s-a ntmplat nenorocirea. Desigur, asta e doar o speculaie. Dar i speculaiile pot conine anumite urme de adevr, nu?''

(preluare)
alexxandra
Postat pe 1 Mai 2010 14:23
ar trebui sa va intereseze,pt ca si la noi se intampla aceleasi lucruri,numai ca la noi,politicienii nu se opun ,ci mint cu o si mai mare nerusinare.traim intr-o mare minciuna,pe care o acceptam,cu buna stiinta.asa ca cine se plange de situatia din Romania,isi merita soarta,pt ca accepta acest mediu de promiscuitate.
alexxandra
Postat pe 1 Mai 2010 16:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hollywood-ul indoliat 215 De la: Roxxynela 16 Septembrie 2009 15:26
poezii si proza de pasti 23 De la: ultramoava 4 Aprilie 2010 01:37
REPROGRAMARE CURS DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 23 Aprilie 2010 14:45
FLORIILE 1 De la: Alexxandra 27 Martie 2010 16:33
SELECTIA SI EVALUAREA PERSONALULUI: 22-24 IUNIE 2012 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 30 Aprilie 2012 13:31
Setari Cookie-uri