adevar sau fictiune?
"Moartea pre║edintelui Poloniei, Lech Kaczynski, ║i a altor oficialitŃ■i de rang ţnalt polonezi, ca urmare a prŃbu║irii unui avion ţn Rusia, a fost, fŃrŃ doar ║i poate, o tragedie foarte mare. Teoria oficialŃ spune cŃ prŃbu║irea avionului (ce a avut loc pe data de 10 aprilie 2010) s-a datorat unei ôerori de pilotajö, dar totu║iůCe-ar fi dacŃ am privi lucrurile din alt puncte de vedere? Ce-ar fi dacŃ am ţncepe sŃ speculŃm pu■in ║i sŃ tragem concluzia cŃ n-a fost nimic accidental?

Mai ţntÔi sŃ citŃm un articol din cotidianul de business Wall Street Journal (data: 9 aprilie 2010), intitulat Polonia, apasŃ pe trŃgaci pentru a slŃbi zlotul:

╬ntr-unul din rarele momente de unitate na■ionalŃ, Banca Na■ionalŃ a Poloniei ║i guvernul polonez au ajuns la un acord pentru a slŃbi zlotul polonez, care ţn ultimele sŃptŃmÔni s-a apreciat mult, iar aceastŃ apreciere a monezii este vŃzutŃ ca o posibilŃ amenin■are la economia ■Ńrii. DupŃ cÔteva interven■ii verbale de-a lungul a cÔtorva zile, banca centralŃ a intervenit cu bani adevŃra■i, vineri 9 aprilie, pentru prima datŃ ţn ultimul deceniu.

(Aici am de fŃcut o micŃ observa■ie pentru cei ce nu ţn■eleg prea bine mecanismul economic: o ţntŃrire mai puternicŃ a zlotului polonez ar fi afectat exporturile na■ionale ţn dauna importurilor; o slŃbire a zlotului ar fi dus la cre║terea exporturilor Poloniei, deci ║i o cre║tere economicŃ a ■Ńrii, pe cÔnd importurile din alte ■Ńri ar fi avut de suferit).

Banca Na■ionalŃ a Poloniei a avertizat joi, 8 aprilie, cŃ este pregŃtitŃ ôtehnologic ║i psihologicö pentru a intra pe pia■a financiarŃ, ţn scopul prevenirii ţntŃririi excesive a zlotului. Oficialii guvernamentali au declarat, de asemenea, ţn aceastŃ sŃptŃmÔnŃ, cŃ un zlot puternic zŃdŃrnice║te cre║terea economicŃ ║i au declarat cŃ sprijinŃ total interven■ia BŃncii Centrale.

Zlotul polonez a fost foarte volatil ţn ultimii doi ani, atingÔnd cel mai puternic nivel fa■Ń de moneda euro ţn iulie 2008, atunci cÔnd 1 euro valora 3,20 de zlo■i, ║i cel mai slab nivel ţn februarie 2009, cÔnd 1 euro se putea achizi■iona cu 4,92 de zlo■i. Punctul de echilibru, acceptabil atÔt pentru exportatori, cÔt ║i pentru importatori, este considera a fi 1 euro = 3,8 zlo■i.

A║adar, liderii Poloniei au luat hotŃrÔrea de a pune interesele na■ionale deasupra intereselor colective ale Uniunii Europene, lucru absolut normal ţntr-o ■arŃ condusŃ de politicieni responsabili. Apoi, a doua zi, o parte din oficialitŃ■ile ce au luat aceastŃ decizie, printre care ║i guvernatorul BŃncii Na■ionale, Slawomir Skrzypek, au murit! O simplŃ coinciden■Ń, ar spune mul■i, darůsŃ ne amintim de faptul cŃ Polonia a fost invitatŃ sŃ adere la moneda euro, dar ea a ţmpins aceastŃ datŃ dupŃ anul 2015. Se vede cŃ Polonia nu e un jucŃtor de echipŃ, iar ţn Noua Ordine MondialŃ lucruri rele se ţntÔmplŃ celor care nu sunt jucŃtori de echipŃ.

¬i asta pentru cŃ hotŃrÔrea conducerii Poloniei era una neobi║nuitŃ, care ar fi schimbat ôregulile joculuiö (reguli dorite de marea finan■Ń ocultŃ interna■ionalŃ). Acest lucru se poate vedea ║i din articolul ôPolonia cumpŃrŃ euro pentru a slŃbi zlotul, pentru prima datŃ ţn ultimul deceniuö, apŃrut pe 9 aprilie 2010 ţn portalul de afaceri Bloomberg.com:

ôDecizia Poloniei de a abandona, pentru prima datŃ din anii Ĺ90, cursul liber al monedei na■ionale, poate da un semnal ║i altor bŃnci centrale din regiune de a-║i reconsidera politicile sale anterioare ţn favoarea unei abordŃri mult mai interven■ioniste a statului, iar Banca Na■ionalŃ a Poloniei este vŃzutŃ ca o institu■ie care schimbŃ regulile joculuiö.

Regulile jocului cui? Ale marii finan■ei oculte mondiale, pentru care decizia BŃncii Na■ionale a Poloniei era vŃzutŃ ca o amenin■are pentru tot sistemul financiar pe care ţl controleazŃ. A║a cŃ o ôlec■ieö aplicatŃ acelor lideri care nu se supun regulilor, era necesarŃ. ¬i a doua zi s-a ţntÔmplat nenorocirea. Desigur, asta e doar o specula■ie. Dar ║i specula■iile pot con■ine anumite urme de adevŃr, nu?''

(preluare)
alexxandra
Postat pe 1 Mai 2010 14:23
ar trebui sa va intereseze,pt ca si la noi se intampla aceleasi lucruri,numai ca la noi,politicienii nu se opun ,ci mint cu o si mai mare nerusinare.traim intr-o mare minciuna,pe care o acceptam,cu buna stiinta.asa ca cine se plange de situatia din Romania,isi merita soarta,pt ca accepta acest mediu de promiscuitate.
alexxandra
Postat pe 1 Mai 2010 16:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
LANSARE DE CARTE 1 De la: garbo003635 9 Octombrie 2012 13:15
Curs Qigong cu Maestrul Cezar Culda 13ÔÇô17 Nov 2017 Timisoara 1 De la: 7 Noiembrie 2017 00:07
Tabara de vara pentru adolescenti 14 - 18 ani 1 De la: EscapadeAdventurePark 5 Iunie 2018 12:28
NOU GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALA 12 MAI 2011. 1 De la: CLINICAAQUAMARIN 22 Aprilie 2011 14:51
Berestroika 1 De la: ratuscaceaurata 17 Noiembrie 2011 00:50
Setari Cookie-uri