Pielea mixta prezinta uscaciune in zonele cu glande sebacee rare cum ar fi pometii si zona maxilara a obrajilor, si grasime, usor in exces, in zonele cu glande sebacee dese, pe linia centrala a fetei, celebra zona T: frunte, nas si barbie.
• ca uleiuri esentiale se poate apela dupa preferinte de arome si actiuni, in special uleiul esential de rozmarin, oregano, bergamota, palmarosa, ylang-ylang

c). GOMAJUL

Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte, rafineaza textura pielii si curata in profunzime impuritatile.


CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

• tenul mixt necesita gomaj bland saptamanal
• se apeleaza la o compozitie pe baza de fibre vegetale (bambus, pudra de trandafiri) intr-o baza uleioasa cu adaos de agent lavant

d). MASTILE

Mastile asigura ingrijire in profunzime. In functie de nevoile pielii se va opta pentru masca purificatoare, reechilibranta, decongestionanta, calmanta, nutritiva, fermizanta etc. Masca se aplica pe pielea bine curatata si uscata si se lasa timp de 10-20 de minute (pana la uscare) dupa care se indeparteaza.

CUM si CU CE FEL DE PRODUSE?

• mastile se pot aplica saptamanal sau bilunar. Se pot aplica 2 masti concomitent, una pe zona grasa, una pe zona uscata, mastile avand in compozitie ingrediente specifice
• ingredientele se pot selecta pentru proprietatile purifiante, hidratante si echilibrante pe baza de argila alba si verde cu fructe zdrobite si acizi de fructe plus albus de ou de exemplu pe zona T, pe restul tenului ingrediente uleioase.

Informatii oferite de Elemental. Elemental.ro ofera materiile prime, ingredientele, echipamentele, retetele si articolele tematice care va ajuta in prepararea cosmeticelor handmade.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri