Macul de camp si macul de gradina, doua flori ce ne bucura privirile atat in propria curte, cat si pe taluzurile soselelor detin numeroase proprietati medicinale.

Semintele de mac de gradina contin un ulei considerat a avea calitati de exceptie.

Din macul de gradina se obtin urmatoarele preparate medicinale: decoct din coji de capsule, pudra de opium, morfina, tinctura de morfina, siropuri.

Din cauza numarului mare de substante toxice, macul de gradina este considerat o planta periculoasa, utilizarea preparatelor pe baza de mac urmand a se face cu precautie.

Compusii obtinuti din mac sunt indicati in calmarea oricarei dureri din organismul omenesc, desi initial produc o stare de agitatie. Morfina anuleaza, practic, senzatia de durere din sistemul nervos central. Codeina, de pilda, se intrebuinteaza impotriva tusei, actionand asupra centrului nervos care dirijeaza respiratia. La randul sau, papaverina reduce spasmele musculare si de aceea este folosita in combaterea colicilor intestinale, stomacale, uretrale, precum si ale vezicii, colecistului si uterului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Preparatele medicinale obtinute din mac reglementeaza volumul secretiilor din organism, readucand in limite normale procesul digestiv.

Macul contribuie, de asemenea, la reducerea starilor de anxietate, a starilor de melancolie, la combaterea ipohondriei, la ameliorarea unor afectiuni pulmonare.

Mai ales sub forma de decoct, preparatele de mac de gradina se utilizeaza si in spalari vaginale si in gargare, avand rol de calmare a durerilor. Tot cu mac se trateaza diareea puternica, dizenteria si chiar holera.

Folosite fara masura, nechibzuit, preparatele pe baza de mac – opiul si morfina – creeaza dependenta, urmarile pentru sanatate fiind foarte grave.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri