Hemoroizii afecteaza aproape 89% din populatia globului. Ei l-au facut pe Napoleon sa stea pe sezut pe o parte, l-au trimis pe Jimmy Carter (presedintele Statelor Unite) in sala de operatii si l-au obligat pe George Brett (jucator profesionist de baseball) sa stea pe banca de rezerva la Jocurile Mondiale din 1980.

Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor regiunii ano-rectale care se fac simtite din cauza complicatiilor precum hemoragiile si tromboflebita.

In faza linistita este cel mai bine ca un suferind de hemoroizi sa combata constipatia, sa evite statul prelungit in picioare, mai ales in pozitii fixe, cat si umblatul pe jos pe distante mari. Sunt de asemenea interzise fumatul, calaritul si mersul pe bicicleta.

Dietoterapie

Alimente permise: fructe si legume bogate in celuloza, paine integrala, branza de vaci proaspata, carne si grasimi (in cantitati reduse)

Alimente interzise: vanat, branza framantata, maioneza, sosuri, piper, ardei, mustar, cafea, bauturi alcoolice etc.

Remedii pentru calmarea durerilor

- repaus la pat atunci cand durerile sunt foarte mari sau chiar insuportabile

- comprese locale cu infuzie, la temperatura camerei, de flori de coada soricelului (doua linguri la o cana de apa), musetel (trei linguri de flori la o cana de apa), frunze de mur (doua linguri la o cana de apa)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

- cataplasme reci cu seminte de gutui zdrobite, apoi macerate in apa rece, cartofi cruzi si rasi, frunze de varza foarte bine spalate ori frunze de soc, la fel, bine spalate

- bai de sezut cu apa simpla, fiarta si apoi racita

- comprese cu apa rece sau aplicare de gheata pe regiunea perineului (intre anus si scrot, respectiv vagin)

- metoda chinezeasca: sarituri repetate, in picioarele goale, pe pietre rotunde de rau

Fitoterapie

Uz intern, pentru oprirea hemoragiei:

- infuzie de urzici si flori de musetel (o lingura din fiecare la o cana de apa), intre doua si trei cani pe zi

- decoct de frunza de vita de vie (50 de grame la un litru de apa, cu fierbere de 10 minute si lasat sa faca infuzie alte 10 minute), cate o lingura la fiecare sfert de ora

Uz extern:

- decoct de coada calului (100 de grame de planta la un litru de apa), aplicat extern sub forma de comprese

- decoct de afine obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate; se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese

- pentru igiena zilnica se fac alternativ bai de sezut cu infuzie de musetel si de galbenele


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri