Remediile naturiste sunt utile pentru reducerea starii de greata, fie folosite solitar daca greata apare ca o situatie ocazinoala, fie adjuvante in tratamentele bolilor care au ca efect secundar starea de voma.

Remediile naturiste sunt utile pentru reducerea starii de greata, fie folosite solitar daca greata apare ca o situatie ocazinoala, fie adjuvante in tratamentele bolilor care au ca efect secundar starea de voma.

De ce apare greata?

Greata poate sa apara in situatii fiziologice sau patologice, ca de exemplu:
- Sarcina;
- In copilarie cand sistemul digestive inca se matureaza;
- Dupa excesul de grasimi, mese dupa efort sau prea consistente;
- In bolile hepatice;
- In bolile de stomac;
- In afectiunile vezicii biliare (fiere);
- In stari de stress puternic, emotii puternice, anxietate etc.

Remedii naturiste pentru tratarea starilor de greata

Hidratarea continua

Stomacul poate secreta litri de lichid gastic pe ora, acest suc reabsorbindu-se in mod normal. In starea de greata, insotita si de voma, o buna parte din lichidul corpului se pierde, astfel ca deshidratarea apare rapid. Odata cu deshidratarea se intra intr-un cerc vicios pentru ca aceasta duce la scaderea tensiunii, cresterea batailor inimii si a respiratiilor, dezechilibre ionice – toate acestea tulburand si mai mult starea de sanatate. De aceea este recomandat sa beti la fiecare cateva minute o gura (chiar o gura) de apa si nu mai mult, pentru ca altfel reapare starea de voma sau chiar voma. Hidratarea continua timp de o ora reduce semnificativ greata. Pare incredibil, dar este unul dintre cele mai eficiente remedii. In spital medicii pun perfuzii, cu acelasi efect. Pur si simplu stati cu cana de apa sau ceai in mana si sorbiti o gura din minut in minut.

Inspirul aerului pe gura

Mecanismele prin care starea de greata dispare atunci cand aerul este tras pe gura si inspirit profund sunt foarte complexe. Trebuie sa fie aer cat mai bogat in oxigen, asadar iesiti pe balcon sau in aer liber. Inspirati profund aerul tragandu-l pe gura cateva minute in sir, incercand sa va relaxati. Daca starea de greata nu este patologica, atunci va disparea. Daca insa survine in urma unei crize gastrice probabil ca aveti nevoie de un consult medical si administrarea unui tratament specific. Insa cel putin pentru copii aceasta metoda este destul de buna. Practic se modifica pH-ul sangelui, scazand aciditatea, organismul se regleaza mai usor si starea de voma dispare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri