Sistemul limfatic este unul dintre cele mai importante sisteme circulatoare ale corpului. Principala sa functie este aceea de a transporta anticorpi sau celule moarte prin corp, acolo unde pot fi refolosite sau eliminate. O proasta functionare a sistemului limfatic este un risc in dezvoltarea cancerului si a altor boli cronice.

4. Ajuta sistemul limfatic: Plantele medicinale

Plantele medicinale sunt o resursa extraordinara pentru sanatatea corpului. Le putem folosi pentru detoxifierea sistemului limfatic ajutand la eliminarea toxinelor.

  • Uleiurile esentiale - au fost folosite inca din vechi timpuri cu scop medicinal si pentru relaxare. Folosirea plantelor aromatice ca uleiuri esentiale ajuta la calmarea organismului de anxietate si in consecinta ajuta la reducerea stresului.
  • Laptele de ciulin: laptele de ciulin este un agent de detoxifiere extraordinar cunoscut pentru capacitatea de a curata eficinet tractul digestiv, ficatul si rinichii. Foloseste laptele de ciulin pentru a reduce inflamatia din corp si pentru a sprijini sistemul imunitar al corpului tau.
  • Ceaiul esiac: acesta este un tratament ierbos cu mare putere de curatare a organismului care ajuta sistemul imuniatr.
  • Ceaiul Manjistha: Ceaiul Manjistha purifica ficatul si sangele si ajuta la vindecarea bolilor de piele sau simptomelor menstruatiei si in acelasi timp ajuta sistemul imunitar.

5. Ajuta sistemului limfatic: Transpiratia

Transpiratia este unul dintre mecanismele prin care corpul uman elimina toxine. Chiar daca exercitiile fizice stimuleaza glandele sudoripare, saunele sunt de asemenea recomnadate in acest sens. Sunt o buna metoda prin care ne putem asigura o buna detoxifiere a organelor si muschilor. Sunt de asemenea o buna alternativa pentru cei care nu se pot angrena in activitati sportive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

6. Ajuta sistemul limfatic: Periajul uscat al pielii

Periajul uscat ajuta la elminarea toxinelor care s-au acumulat la nivelul pielii. Periajul uscat presupune utilizarea unei perii de corp cu ajutorul careia ne masam cu blandete pielea in directia inimii. Aceasta tehnica ajuta circulatiei limfei si sangelui. Iti recomandam acest articol despre periajul uscat: Secret de mii de ani: Cum sa ai o piele sanatoasa fara uleiuri si creme

7. Ajuta sistemul limfatic: Dieta anti-inflamatoare

Aceasta inseamna ca ar trebui sa consumi o dieta bogata in anti-oxidanti, si grasimi sanatoase este deosebit de important pentru sanatatea sistemului imunitar, mai ales pe masura ce imbatranim. Agentii patogeni nu pot supravietui intr-un mediu alcalin asigurat de consumul regulat de fructe si legume si grasimi sanatoase. Fructele rosii sunt unele dintre cele mai bune alimente cu efect anti-inflamator:
- Cirese, zmeura, merisoare;
- Vegetale, in mod special sfecla rosie

Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Iti recomandam si: Beneficii extraordinare pentru corp: Top 7 alimente cu efect antiinflamator

8. Ajuta sistemul limfatic: Hidratarea

Sistemul limfatic este compus in principal din apa si treuie sa fie hidratat pentru a functiona la capacitate maxima. A bea apa purificata si mineralizata sau apa ce contine antioxidanti cum ar fi apa cu lamaie este o modalitate excelenta de detoxifiere.

Dr. John Douillard recomanda o metoda de rehidratare a sistemului limfatic, dupa cum urmeaza: soarbe apa calduta la la fiecare 15 minute de-a lungul zilei, pentru 2 saptamani consecutiv. Aceasta procedura stimuleaza sistemul limfatic fluidizand circulatia limfei si ajutand la deblocarea eventualelor acumulari toxice.

9. Ajuta sistemul limfatic: Masajul

Terapia prin masaj imbunatateste functionarea sistemului imunitar si poate sa ne scape de simptomele oboselii cronice. Tehnicile de masaj terapeutic ajuta la circulatia si drenarea limfei prin corp. Drenajul limfatic, prin presiuni usoare si subtile, activeaza acest minunat sistem ecologic ce elimina toxinele.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

10. Ajuta sistemul limfatic: Imbracamintea lejera

Evita imbracamintea care te strange, cum ar sutienul. Centrii limfatici sunt concentrati in zona pieptului pentru a strange fluide dinspre sani, brate si piept. Nu obstructiona circulatia limfei in aceasta zona importanta.


Foto homepage: Shutterstock/ bluebay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri