Inca din vechi timpuri se cunosc proprietatile anti-bacteriene si anti-infectioase ale unor substante pe care le regasim in natura. De cele mai multe ori, acestea sunt mult mai eficiente decat variantele farmaceutice.

Inca din vechi timpuri se cunosc proprietatile anti-bacteriene si anti-infectioase ale unor substante pe care le regasim in natura. De cele mai multe ori, acestea sunt mult mai eficiente si in mod cert, mult mai prietenoase cu corpul nostru, decat antibioticele farmaceutice. Pentru aceste tratamente naturale nu exista efecte adverse, ba din contra, efectelor pozitive pe care le au asupra sistemului imunitar, se adauga si multe alte beneficii care se rasfrang asupra intregului organism.

Iata ce antibiotice foloseau strabunicii nostri si care sunt recomandate si astazi, in toata lumea:

Usturoiul

Usturoiul este foarte popular in lumea romaneasca, fiind folosit in bucatarie, pentru diverse preparate, dar si ca antibiotic natural. Usturoiul are proprietetai antibacteriene, antimicrobiene si te ajuta sa lupti impotriva infectiilor. Este cel mai cunoscut aliat natural al sistemului imunitar. Vezi si: 10 beneficii tamaduitoare ale Usturoiului

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...

Mierea

Este un fapt cunoscut ca romanii foloseau mierea pentru vindecarea ranilor si a infectiilor. Mierea este considerata si astazi una dintre cele mai importante alimente naturale cu proprietati antibacteriene si anti-inflamatoare. Daca vrei sa iti cresti rezistenta sistemului imunitar, amesteca miere cu scortisoara si astfel obtii un amestec savuros cu proprietati medicinale.

Foto: Flickr/ Rachel

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

Foto homepage: Shutterstock

Turmericul

Un condiment mai putin cunoscut la noi, dar foarte popular in Orient, turmericul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil.

Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina. Iti recomandam si: TURMERICUL - Acest condiment minune are 500+ beneficii si distruge celulele canceroase!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri