Radacina de ghimbir este un adevarat miracol pentru sanatate, iar proprietatile sale excelente o recomanda drept un remediu naturist de nota 10.

6. Ghimbirul contribuie la prevenirea cancerului la colon. Conform unui studiu al Universitatii din Minnesota, ghimbirul poate incetini dezvoltarea celulelor canceroase colorectale.

7. Ghimbirul reduce durerea si inflamatia. Continand unele dintre cele mai potente substante antiinflamatorii, ghimbirul reprezinta un puternic analgezic natural.

8. Ghimbirul poate fi folosit in tratarea si ameliorarea problemelor respiratorii frecvente. Daca suferi de afectiuni respiratorii comune precum tusea, este bine de stiut ca ghimbirul te ajuta sa iti recapeti capacitatea normala de a respira. Este un excelent expectorant natural, eficient in calmarea tusei si a iritatiei in gat.

9. Ghimbirul este folosit si in tratamentul cancerului ovarian, ajutand la anihilarea celulelor canceroase ovariane.

10. Ghimbirul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Folosit in mod frecvent, consumul de ghimbir incetineste riscul declansarii unui atac cerebral deoarece impiedica depunerea de grasimi pe artere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor


Atentie!
Este recomandat sa evitati consumarea de ghimbir sau ceai de ghimbir in timpul sarcinii si cel mai bine este sa cereti sfatul medicului inainte de a o face. Totodata, consumati ceai de ghimbir cu moderatie daca suferiti de pietre la vezica biliara. Mai mult, supradoza de ceai de ghimbir poate cauza in cazul anumitor persoane diaree, greata, agitatie.

Sursa: www.lifehack.org

Foto homepage: Ghimbir, pudra de ghimbir via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri