Nucile sunt hranitoare, energizante si parca ne indragostim de ele mai mult ca niciodata in zilele de post de dinaintea sarbatorii Craciunului. Organismul nostru stie de ce! Nucile sunt un aliment complex, cu efecte vindecatoare si multiple beneficii asupra sanatatii noastre.

Sunt hranitoare, gustoase, energizante si parca ne indragostim de ele mai mult ca niciodata in zilele de post de dinaintea sarbatorii Craciunului... iar organismul nostru stie de ce! Nucile sunt un aliment complex, cu efecte vindecatoare si multiple beneficii asupra sanatatii noastre. Publicatia healthbeckon ne introduce in lumea beneficiilor nucilor, prezentandu-ne cele mai importante beneficii ale consumului de nuci asupra sanatatii noastre. Iata 9 dintre acestea:

Nucile: Beneficiile consumului de nuci

via https://www.healthbeckon.com

  1. Gratie continutului de acizi grasi omega 3, nucile contribuie la mentinerea si imbunatatirea sanatatii inimii. Consuma cateva nuci in fiecare zi pentru a-ti regla tensiunea arteriala si a scadea nivelul de colesterol rau din sange. Asadar, consumul de nuci are multiple beneficii pentru inima, ajutand la cresterea nivelului de colesterol bun.
  2. Nucile sunt benefice si pentru creier. Acizii grasi pe care ii contin sunt esentiali pentru un creier sanatos. Totodata, acizii grasi omega 3 ajuta si la buna functionare a sistemului nervos, dar si la imbunatirea memoriei.
  3. Consumul de nuci poate preveni aparitia cancerului la san. Consumul frecvent de nuci este asociat cu un risc mai mic de aparitie a cancerului la san. Este recomandat de aceea sa consumi nuci pentru a reduce posibilitatea aparitiei acestui tip de cancer.
  4. Deoarece contin un acid gras esential cunoscut sub denumirea de acid linolenic, consumul de nuci contribuie si la mentinerea sanatatii oaselor, facandu-le mai puternice si scazand inflamatia.
  5. Nucile nu doar ca te ajuta sa faci fata stresului, dar si sa ai un somn mai bun. Ele se numara printre putinele alimente care contin melatonina, un hormon antioxidant cu un rol important in reglarea naturala a starilor fiziologice si in inducerea somnului.
  6. Nucile sunt benefice si in timpul sarcinii. Ele contin vitamine din complexul B precum acid folic (vitamina B9), riboflavina (B2) sau tiamina (vitamina B1), vitamine esentiale pentru sanatatea fetusului.
  7. Nucile contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la prevenirea constipatiei datorita continutului lor de fibre. Multe surse de proteine precum carnea, ouale si lactatele nu contin fibre, dar nucile da.
  8. Nucile sunt cunoscute pentru rolul lor in intarirea sistemului imunitar. Ele contin cantitati semnificative de antioxidanti care sporesc capacitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva bolilor.
  9. Nucile sunt benefice si in cazul bolilor inflamatorii precum astm, artrita sau eczema. Acizii grasi din nuci reduc inflamatia si alina efectele acestor afectiuni.
  10. Sursa: https://www.healthbeckon.com

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos De ce este periculos zahărul?

Foto homepage: Miez de nuca via Shutterstock

Foto int: Nuca, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri