12:08, 28 August 2014 publicat în Tratamente naturiste 38 share-uri

Nuca de cocos este un fruct cu proprietati speciale, un fruct aparte cu reale efecte de purificare. Nuca de cocos contine apa sterila, intr-o matrice unica in natura.

via Healthy Kudika

Nuca de cocos este un fruct cu proprietati speciale, un fruct aparte cu reale efecte de purificare.

Citeste si:
5 Soluții naturiste pentru a scăpa de PUNCTELE NEGRE
5 Soluții naturiste pentru a...

Nuca de cocos contine apa sterila, intr-o matrice unica in natura. Astazi nu mai este un mister ca apa, acest lichid ce parea atat de simplu ca proprietati, se poate gasi in mai multe retele si are mai multe forme de cristalizare. Apa este vie si cea mai buna sursa pentru acest lichid vital este natura.

Apa este absorbita de arbore din pamant, apoi aceasta urca prin capilarele vii ale plantei, ajungand sa fie atat de filtrata cu fiecare etaj din trunciul copacului, incat ajunge sterila in fruct. Apa de cocos este considerata una dintre cele mai benefice bauturi din natura, avand aceeasi densitate ca si plasma umana si este deosebit de bogata in electroliti. Apa de cocos are astfel o mare putere de hidratare, iar uleiul de cocos din pulpa fructului fac ca nuca de cocos sa devina un aliment complet.

Citeste si:
Miraculosul LAPTE AURIU: băutura MEDICINALĂ cu turmeric
Miraculosul LAPTE AURIU:...

Cum poti utiliza nuca de cocos

Nuca de cocos in cosmetica

Poti folosi apa de cocos pentru a prepara mastile instant pentru ten, acele masti homemade pe care le folosesti imediat dupa preparare. Este bine sa te bucuri de o astfel de masca imediat ce tai o nuca de cocos.

O reteta ideala pentru orice tip de ten:

  • apa de cocos (de la un fruct) sau ulei/unt de cocos (o jumatate de lingurita)
  • o lingurita de miere;

Se aplica amestecul pe tenul bine curatat, urmand 4 pasi:

  • se curata bine tenul cu apa si lotiune;
  • se aplica apoi pe fata un prosop fierbinte si se lasa sa actioneze 10 minute sau se face sauna faciala 10 minute.
  • se aplica apoi masca proaspat preparata si se lasa sa actioneze 30 de minute;
  • se clateste tenul cu apa din abundenta si nu se mai foloseste niciun produs destinat tenului pana a doua zi.

Uleiul de cocos este benefic si pentru refacerea parului degradat, imbatranit sau obosit.

Untul de cocos poate fi folosit si pentru mentinerea tineretii si elasticitatii pielii.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: Nuca de cocos, Ulei nuca de cocos via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri