Consumate crude, semintele de dovleac au un efect miraculos asupra starii de sanatate a organismului. Iata care sunt cele 13 beneficii de top ale consumului semintelor de dovleac:

Consumate crude, semintele de dovleac au un efect miraculos asupra starii de sanatate a organismului. Iata care sunt cele 13 beneficii de top ale consumului semintelor de dovleac conform revistei www.care2.com:


13 beneficii de top ale semintelor de dovleac

Sunt pline de minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru.

Sunt o sursa buna de vitamina K.

Contin fitosteroli, compusi despre care cercetarile arata ca reduc nivelul colesterolului LDL (colesterolul rau).

Foto Seminte de dovleac via Shutterstock

Contin l-triptofan ce contribuie la un somn de calitate si la scaderea depresiei. Triptofanul este convertit in serotonina si niacin.

Sunt bogate in zinc, ceea ce le recomanda drept un protector natural impotriva osteoporozei. Consumul scazut de zinc este asociat cu un risc mai mare al osteoporozei. Conform unui studiu efectuat asupra a 400 de oameni (cu varsta cuprinsa intre 45-92 de ani) si publicat in American Journal of Clinical Nutrition, s-a descoperit ca exista o corelatie intre un consum scazut de zinc, nivelul scazut al acestui mineral in sange si osteoporoza ce afecteaza bazinul si coloana vertebrala.

Sunt o sursa buna de vitamina E. 100 grame de seminte de dovleac contin in jur de 35,10 mg de tocoferol.

Sunt alimente alcaline.

Sunt o sursa excelenta de vitamine din grupul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) si acid folic).

Contin proteina de buna calitate. 100 de grame de seminte furnizeaza 30 de grame de proteina.

Conform studiilor, semintele de dovleac previn formarea pietrelor la rinichi.

Reduc inflamatia in cazul artritelor fara a avea efectele secundare ale medicamentelor.

Sunt folosite in multe culturi populare drept tratament natural pentru tenia si alti paraziti.

Sunt bune in mentinerea sanatatii prostatei. Prostata marita cauzeaza dificultate la urinare (mictiune dificila), iar uleiul de seminte de dovleac este eficient in acest sens.

Foto homepage: dovleac, seminte de dovleac via Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Sursa: www.care2.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri