Laptisorul de matca este un elixir al stupului care trateaza numeroase afectiuni, de la bolile psihice pana la dezechilibrele hormonale.

4 Boli cardiovasculare

Laptisorul de matca administrat 1-2g/zi, inainte de masa, vreme de 30-60 de zile, scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor si impiedica depunerea acestora pe vasele de sange, prevenind ateroscleroza.
De asemenea, laptisorul de matca are si efect hipotensor si vasodilatator.

5 Cresterea imunitatii naturale

Datorita antioxidantilor continuti (vitaminele A, C, E) si a substantelor cu efect antimicrobian, laptisorul de matca este un antibiotic natural, fara reactii adverse.

Laptisorul de matca are efect antibacterian si antiviral direct, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si activeaza limfocitele.

Pentru cresterea imunitatii si a rezistentei naturale impotriva infectiilor, se recomanda cure scurte, de 7 zile, timp in care se administreaza cate 2-4 g pe zi, de laptisor crud de matca.

6 Oboseala cronica si depresia

Laptisorul de matca este un tonic general, avand efect regenerator asupra organismului si ajutand la imbunatatirea unor functii cognitive (atentia, capacitatea de concentrare, memoria).

Laptisorul de matca are efecte antidepresive mai intense decat sunatoarea.
El este indicat pacientilor depresivi sau anxiosi, avand efect de refacere a tonusului psihic si mental si de reglare a tulburarilor de somn.

Se tin cure de 30 de zile, timp in care se iau zilnic 2-4 g de laptisor de matca crud, dupa care se face o pauza de 1-2 saptamani, apoi tratamentul se poate relua.

Foto@sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri