Oamenii de stiinta au descoperit ca feniculul poate elibera mucoasa din tractul intestinal si poate ajuta impotriva flatulentei, aciditatii la stomac. Feniculul este folosit si ca tratament natural pentru probleme respiratorii, combate febra si este foarte eficient in a reduce simptomele gripei si ale racelii.

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Planta de fenicul (Foeniculum vulgare) isi are originea in Europa, iar comerciantii au raspandit-o si in alte parti ale Europei, ale Asiei si ale Australiei. Multe culturi obisnuiau sa foloseasca semintele pentru scopuri medicinale.

Planta de fenicul (Foeniculum vulgare) isi are originea in Europa, iar comerciantii au raspandit-o si in alte parti ale Europei, ale Asiei si ale Australiei. Multe culturi obisnuiau sa foloseasca semintele pentru scopuri medicinale. Desi semintele sunt folosite in general ca si condiment, toata planta este comestibila. Ceaiul de fenicul are multe beneficii asupra sanatatii.

Foto: Fenicul by weisserstier

In perioada Evului Mediu feniculul era la mare cautare. Bogatii adaugau seminte de fenicul in felurile de vegetale si peste, in timp ce saracii il utilizau ca un instrment anti-apetit in zilele de post fortat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Ca un puternic condiment aromat feniculul era utilizat traditional in multe culturi la gatit in scopuri medicinale. Uleiul de fenicul are un efect relaxant asupra intestinului si un puternic efect antioxidant si anti microbial.

Beneficiile ceaiului de fenicul

Oamenii de stiinta au descoperit ca feniculul (atat semintele cat si ceaiul) poate elibera mucoasa din tractul intestinal si poate ajuta impotriva flatulentei, aciditatii la stomac. Daca mancati seminte de fenicul dupa o masa consistenta poate preveni gazele si supararile stomacale. Combinati feniculul cu menta, seminte de chimen si pelin si veti obtine un tratament eficient impotriva durerilor abdominale, incluzand sindromul colonului iritabil. Feniculul este considerat a fi suficient de bland incat sa ajute si in cazul colicilor la copii.

Feniculul este folosit si ca tratament natural pentru probleme respiratorii, combate febra si este foarte eficient in a reduce simptomele gripei si ale racelii. Ceaiul de fenicul are si proprietati diuretice, ajutand fluxul urinei si sanatatea rinichilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri