28 Decembrie 2023 publicat în Spiritualitate 33 share-uri

Anul care a trecut a fost unul dintre cei mai provocatori ani din ultima vreme, cel puțin pentru mine. În mijlocul schimbărilor și incertitudinilor, am fost nevoită să mă adaptez rapid și să învăț din fiecare experiență. Chiar și în cele mai dificile momente, acest An mi-a oferit oportunitatea de a învăța și de a crește. Iată câteva învățăminte valoroase asimilate în Anul ce tocmai a trecut și ce îmi doresc de la Noul An!

Ce am învățat bun din Anul ce tocmai a trecut

Am învățat să rezist în fața greutăților, căci se va găsi o cale de rezolvare

Am învățat că suntem mult mai rezistenți decât ne-am fi putut imagina vreodată. Capacitatea noastră de a face față provocărilor și de a ne adapta la schimbare este una incredibilă. Și mereu, mai devreme sau mai târziu, reușim sa trecem criza. Trebuie doar rabdare...

Am învățat că indiferent de vremuri, rămân câteva lucruri care contează mereu

Am înțeles că indiferent de vârstă, de situații, contează foarte mult relațiile cu cei din jur, cu familia, dar și sănătatea și obiceiurile bune pentru mine, cele care îmi hrănesc trupul, mintea și sufletul.

Am învățat să nu mă mai opun valului

Ci să îl las să mă ia, să învăț să plutesc, să mă folosesc de forța și oportunitățile pe care mi le oferă. Fiecare val reprezintă explorarea unor lucruri noi. Am învățat să fiu flexibilă și să mă adaptez.

Am învățat că uneori „mai puțin” înseamnă „mai mult”

A-mi simplifica viața înseamnă să las mai mult loc pentru ceea ce îmi place, pentru ce mă face fericită, fără să mă mai las sufocată de tot felul de lucruri mărunte.

A-mi simplifica viața înseamnă și a dărui din surplusul meu celor care au nevoie de el și asta m-a făcut să mă simt minunat, utilă și responsabilă.

Am învățat că echilibrul psihic și emoțional e important

Și că furtunile vieții îl tulbură... tocmai de aceea lecția mea este să nu mai uit să am grijă de dorințele mele, de visurile mele, de ceea ce îmi conferă o stare de bine și mă face să mă simt fericită.

Am înțeles că am nevoie să învăț în permanență

Indiferent că este vorba despre evoluția tehnologiei, a metodelor de lucru, a psihologiei personale, practic pentru a evolua și a mă adapta tot timpul la prezent și a fi pregătită pentru viitor am nevoie să învăț în permanență.

Iar aceasta reprezintă totodată și un bun exercițiu pentru sănătatea mea mintală.

Foto: Boontoom Sae-Kor/ shuttesrtock.com

Ce îmi doresc de la Noul An ce vine

În fiecare an, odată cu sosirea perioadei de tranziție, mă trezesc învăluită într-o atmosferă de schimbare și speranță. Este momentul potrivit să mă gândesc la experiențele mele trecute și la dorințele mele viitoare, să îmi proiectez aspirațiile în viitor.

Iată ce îmi doresc de la Noul An:

Să am mai multă încredere în mine

Știu că nu sunt perfectă, dar aceasta nu ar trebui să mă împiedice să îmi urmez visurile sau să mă limiteze. Îmi doresc să am mai multă încredere în mine, să fac mai des ceea ce îmi doresc și să am curajul să spun ce simt, cu sinceritate și respect.

Îmi doresc să fiu mai ordonată și organizată, să îmi setez obiective clare

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă trezesc adesea visând cu ochii deschiși, însă fără a mai reuși să pun în practică tot ce visez.

Sper ca în Noul An să am puterea să urmez proiectele rând pe rând, măcar pe cele care mă încântă foarte tare, cu ar fi hobby-urile.

Îmi doresc să fac mai multă mișcare

Recunosc că încă nu am un plan bine stabilit în acest sens și nu știu cum să găsesc timp și energie în programul meu contracronometru pentru a face mai multă mișcare. Dar sigur există o soluție. Sper să o găsesc și să reușesc.

Îmi doresc să gândesc mai des pozitiv

Îmi este clar faptul că gândirea pozitivă este un excercitiu și cu cât repet mai mult, cu atât reușita este mai aproape. Îmi doresc ca în Noul An să fiu mai optimistă, mai încrezătoare, mai plină de speranță.

Îmi doresc să am mai des puterea de a ieși din confort

Îmi place confortul, singura problema este că mă ține în loc. Pentru a putea evolua, trebuie să învăț să îmi depășesc limitele.

Sursa foto articol: Serenko Natalia/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri