19 Mai 2022 publicat în Spiritualitate 29 share-uri

Unii spun că se completează, alții spun că sunt diferiți, dar se potrivesc. Alții spun că polurile opuse se atrag. Alții încă se întreabă cum de sunt împreună. Vă invităm să descoperiți importanța receptivității față de nevoile spirituale în iubire și cât de puternic poate fi principiul Yin și Yang în cuplu.

Conceptul Yin și Yang în cuplu

Îmbrățișarea conceptelor de yin și yang în relații poate fi profund vindecătoare.

Cuvântul „nevoie” poate fi pe cât de pozitiv, pe atât de negativ. Linia fină dintre cele două conotații este deosebit de subțire și strâns legată de echilibrul interior al fiecărui partener în parte.

Astfel, când partenerii au nevoie unul de celălalt și fiecare dintre ei este atent la modul în care poate satisface nevoile celuilalt, fără să simtă în aceasta o povară sau o încălcare a propriilor valori interioare, foarte probabil vorbim despre un cuplu echilibrat, axat pe emoție și rezultat, în care partenerii sunt în mod continuu interesați de construirea unei relații pozitive în cuplu și de depășirea problemelor împreună.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Fiecare știe că, atunci când are nevoie, celălalt își va oferi suportul, atât cât poate.

Conotația negativă a „nevoii” în cuplu apare atunci când partenerii nu concentrează nevoia pe un gest sau o acțiune, ci pe persoană. Nevoia de celălalt poate fi, uneori, o capcană, transformându-se în dependență.

Dependența în relații este negativă și toxică pentru ambii parteneri.

Cel dependent nu se poate dezvolta singur, iar dacă va constata că nu se află în relația potrivită, nu va putea să se desprindă, să se despartă.

Celălalt partener se va simți sufocat, copleșit de faptul că pe umerii lui pare să se afle fericirea ceiluilalt și adesea va reacționa negativ într-un final, dorind să iasă din relația pe care o simte toxică.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Există, totuși, și un pol opus privind nevoia de celălalt. Sunt unele persoane care cu greu cer ajutorul sau încerca să facă totul singure, deși ar putea să împartă unele nevoi și responsabilități cu partenerul de cuplu și chiar ar fi sănătos să o facă.

Poate că din copilărie sau adolescență timpurie nu au avut cui să ceară ajutorul, poate au fost învățați că a cere ajutorul sau măcar a-ți descarcă unele nevoi puternice reprezintă semn de slăbiciune.

Acest comportamnet are două efecte negative: persoană în cauza se încarcă, se suprasolicită, duce totul singură, relația și viață în general par par mai grele. Apoi, prin această „izolare” a emoțiilor și nevoilor parctic nici nu își acceptă, nici nu își împarte vulnerabilitățile cu artenerul de viață.

Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Nici această extremă nu este utilă pentru cuplu.

Foto: Kotin/ shuttesrtock.com

Conceptul Yin și Yang în relații

După cele scrise mai sus, dacă privim cu atenție simbolul Yin și Yang observăm că există o simetrie, o egalitate și o îmbinare între cele două culori. Cam așa ar trebuie să fie și în cuplu: un echilibru între a avea nevoie de celălalt și a fi tu nevoia lui.

Yin și Yang se referă, în general, la echilibrul și întrepătrunderea dintre energia feminină și cea maisculină. Extrapolând, acest concept observăm că se poate aplica și în multe alte principii ale vieții.

De asemenea, în relația de cuplu, așa cum spuneam mai sus, unul dintre parteneri poate exagera. De exemplu poate se plânge prea mult sau pate chiar trece printr-o perioadă foarte dificilă din viața sa, astfel încât celălalt, chiar dacă are girji și nevoi, nu mai îndrăznește să comunice sau să ceară. Ori, mai mult, se poate simți compleșit de nevoile și plângerile celuilalt.

Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

În relații, acțiunile yin tind să implice ascultarea, primirea și sprijinirea partenerului tău. Acțiunile Yang implică vorbirea, inițierea și apărarea pentru tine și partenerul tău.

Atunci când cei doi parteneri echilibrează aceste principii, aceștia se vor bucura de relații armonioase, împlinite, echilibrate și se vor putea susține cu adevărat unul pe celălalt.

Dacă energia YANG domină în cuplul, agresivitatea și cearta sunt rezultate probabile.

Dacă energia YIN domină, intervine mulțumirea și frustrarea, simțind că nu mai e loc și pentru tine, că dai prea mult și primeșți prea puțin.

Pași simpli pentru a aplica conceptul Yin și Yang în relația ta

Așa cum principiul de baza al acestui concept se referă la echilibrarea propriilor energii feminine și masculine, în interiorul nostru, căutând echilibrul emoțional și spiritual, la fel și aplicarea acestui concept în cuplu pornește în special de la noi înșine.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Iată principalii pași care te ajută să aplici principiul Yin și Yang în relația ta, pași ce reprezintă, de fapt, promisiuni pentru tine și afirmații pozitive, care stimulea:

  • Accept că vor fi momente când am nevoie de partenerul meu.
  • Fac loc pentru că partenerul meu să aibă nevoie de mine.
  • Mă pot sprijini pe partenerul meu.
  • Partenerul meu știe că se poate sprijini pe mine.

Ultimii doi pași rămân însă interpretabili, lăsând loc pentru a face diferența între o relație constructivă, bazată pe iubire, respect, dorința de permanentă dezvoltare și susținere a cuplului și între o relație toxică sau abuzivă. Dacă încrederea ta este încălcată, este posibil să te aflii în al doilea tip de relație.

Cum mă pot ajuta și îmi pot ajuta partenerul să aplicăm conceptul Yin și Yang în relație

Pentru a crea un spațiu în care puteți oferi și primi gratuit, luați în considerare următoarele acțiuni:

România trece la ora de vară 2023. Cum se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti 
  • Transparența față de partener. Păstrarea secretelor și ascunderea de partenerul tău poate crea iluzia că totul este bine. Când vă împărtășiți suișurile și coborâșurile cu partenerul, acesta poate fi o prezență activă în viața ta și împreună puteți să navigați în situații neplăcute.
  • Fii abordabilă. Fă-ți timp pentru partenerul tău și caută-l zilnic. Oferă o expresie primitoare și un ton grijuliu care spun că contează. Încearcă sa nu stai pe laptop sau telefon atunci cand este în preajma ta și simți că te caută.
  • Promovați siguranța. Păstrați confidențe comune între voi. Chiar dacă ești supărată pe partenerul tău, vorbește-i cu respect. Atacurile asupra personalității, intereselor sau valorilor partenerului tău în focul unei certuri îi rănesc pe el și pe tine. Ei vor fi mai puțin probabil să-și dezvăluie gândurile și sentimentele cele mai intime cu tine și vei fi pierdut încrederea unui partener prețuit.
  • Exprimă-te. Renunțați la așteptările că trebuie să vă controlați emoțiile și să vă ocupați singuri de probleme. Amintește-ți că există putere în a fi vulnerabil – că fiecare este demn de a fi iubit și îngrijit în vremuri de încercare, la fel și ti și partenerul tău.
  • Foto articol: IvaFoto/ shutterstock.com

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri