22 Noiembrie 2011 publicat în Social 152 share-uri

21 organizatii nonguvernamentale desfasoara un pichet de protest vineri, 25 noiembrie, in intervalul 16.00-18.00, in fata Parlamentului, Camera Deputatilor, prin care cer imbunatatirea legii de prevenire si combatere a violentei in familie si aplicarea corespunzatoare a acesteia.

Mai mult decât atât, Romania are o legislatie profund deficitara, care nu protejeaza victimele. Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie s-a dovedit nefunctionala. Ordinul de protectie este un instrument juridic necesar pentru siguranta imediata a victimelor. Lipsa adaposturilor reprezinta un argument in plus pentru ca ordinul de protectie sa fie introdus.

Ne-am saturat de tacere! Ne-am saturat ca violenta sa fie considerata o problema personala si privata. Este o problema politica. Ne-am saturat de politicieni care sunt complicii agresorilor, nu reprezentantii victimelor. Ne-am saturat de dezinteresul parlamentarilor care trebuie sa adopte o lege ca sa protejeze in mod real, nu fictiv victimele.

Peste 200 de manifestanti sunt asteptati la Protestul care va incepe de la ora 16:00 si care se va desfasura in parcul Izvor in fata Camerei Deputatilor. O parte din participante vor fi machiate si bandajate pentru a simula urmele pe care violenta le lasa pe chipul si corpul femeilor. Dorim ca si barbatii sa se alature acestei cauze. Lupta impotriva violentei nu trebuie sa fie doar a femeilor. Violenta impotriva femeilor nu mai trebuie tolerata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Parlamentarii trebuie sa decida daca dreptul la viata, la integritate fizica si psihica, asa cum prevede Constitutia României la articolul 22, vor fi respectate si protejate prin introducerea ordinului de protectie, de restrictie.

Organizatiile care vor protesta:

Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA, Asociatia Front, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, Fundatia Sanse Egale pentru Femei, Asociatia Clubul Academic de Studii Europene, Fundatia Sensiblu, Grupul Roman pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia Transcena, Institutul pentru Politici Publice, Asociatia Romana Anti-SIDA, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen- A.L.E.G, Asociatia Pas Alternativ, Asociatia pentru Sanse Egale, Asociatia Femeilor Jurnaliste din România „ARIADNA”, Centrul de Studii in Idei Politice, Fundatia IREX/Programul Biblionet, Euroregional Center for Public Initiatives-ECPI, Policy Center for Roma and Minorities.
 

Mai multe detalii:
https://www.centrulfilia.ro/
https://www.feminism-romania.ro/
https://www.facebook.com/events/215471235189101/
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri