28 Octombrie 2011 publicat în Social 56 share-uri

Un singur trabuc poate contine nicotina existenta intr-un pachet de tigari. Similar tigaretelor, trabucul cauzeaza dependenta cronica de nicotina. Desi fumul trabucului nu este inhalat, nicotina, cea care cauzeaza de fapt dependenta, este absorbita in organism la nivelul cavitatii bucale. Astfel ca un singur trabuc fumat poate furniza nicotina existenta intr-un pachet de tigari.
20% dintre adolescentii romani fumeaza!

In Romania, peste 20% dintre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 13 si 15 ani fumeaza zilnic potrivit unui raport al Bancii Mondiale. Acelasi raport arata ca probabilitatea ca un tanar sa moara inainte de implinirea varstei de 60 de ani e de 107 la 1000.

Abordarea adolescentilor fumatori este o problema delicata care trebuie sa tina cont de specificul transformarilor ce tin de varsta, dar si de structura personalitatii fiecarui tanar.

La tineri, decizia de a fuma decurge dintr-un complex de factori precum: atitudinea, normele sociale, presiunea sociala si propriile convingeri. Mai mult, presiunea mediatica poate fi, la randul ei, determinanta.

Un studiu realizat in Germania care a urmarit pe o perioada de 5 ani rolul publicitatii asupra initierii fumatului la tineri, a constatat cresterea incidentei fumatului, cu predilectie, in randul tinerelor fete, la sfarsitul acestui interval, cu 62%. Tinerele asociau fumatul cu imaginea favorabila indusa de reclamele la anumite marci de tigarete. Sa ne gandim, de exemplu, la personalitatile din Romania care fumeaza trabuc in public, sunt fotografiate si apar in presa cu fotografii in care fumeaza trabuc. In momentul in care sunt indragite de tineri, devin model de urmat. Gradul de imitare a comportamentului unei personalitati este direct proportional cu gradul de apreciere a unui tanar fata de acea personalitate publica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 lucruri pe care nu le știai despre părul tău Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Chiron retrograd - 19 iulie – decembrie 2022:  Puterea ”Tămăduitorului rănit” este chiar în noi! Vindecare personală și vindecare pe linie ancestrală
Daca fumezi trabuc esti cool?

Fumatul de trabuc se asociaza astfel cu ideea de “a fi cool”. Daca fumezi trabuc esti “diferit”. Si asta in contextul in care numarul adolescentilor care fumeaza trabuc a crescut semnificativ in ultimii ani, unii adolescenti baieti preferand trabucul in detrimentul tigarii, in multe tari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri