Aurora Liiceanu sustine ca mass-media post-decembrista promoveaza femeia ca obiect sexual, iar din aceasta cauza barbatii preiau un comportament misogin fara macar sa-si dea seamna.

Dar nu doar comportamentul barbatilor sufera, ci si femeile sunt influentate in sens negativ. Pe plan profesional, explica psihologul, apare conflictul intre a te promova pe baza competentelor, a creierului, sau pe calea sexului. „Intervine aceasta divergenta si se demonstreaza ca pe calea a doua si cu bani uneori se ajunge mult mai repede si mai sus” social, sustine Aurora Liiceanu, potrivit publicatiei Adevarul.

In nenumarate randuri, Garbo a atras atentia asupra acestui fenomen ce aduce un deserviciu imens femeilor din Romania. Vorbim despre o societate in care rolul predominant al femeilor, asa cum il prezinta industria mass-media, este acela de a asigura distractie unui public masculin, sumar imbracate si cu un comportament ce transmite conotatii sexuale. Atfel, modelul pe care si-l asuma tinerele fete este acelasi cu cel pe care il vad la televizor, dupa cum aratam intr-un articol mai vechi.

Un exemplu recent in constituie videoclipul cantaretului Marcel Pavel feat 1Q Sapro:

Aceasta problema a inceput sa fie destul de vizibila in spatiul public romanesc. Chiar ieri, Agentia pentru monitorizarea presei Active Watch din Romania, a dat publicitatii un studiu cu privire la modul cum este portretizata femeia in mass-media romaneasca.

Proiectul se numeste Altfem si se desfasoara sub sloganul "Putem Altfem?", cu aluzie la alte strategii mediatice care sa transmita mesaje nediscriminatorii la adresa femeilor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aurora Liiceanu: Media este vinovata de promovarea femeii ca obiect sexual.