Vedetele americane lupta pentru o noua cauza: traficul de fiinte umane si pedofilia. Initiatorii campaniei sunt Demi Moore si Ashton Kutcher. Aplaudam demersul lor de a mobiliza zeci de artisti ai scenei internationale pentru o prolema esentiala.

Nici Romania nu este populata de barbati adevarati!

Intorcandu-ne pe meleagurile noastre, cred totusi ca ar fi cu desavarsire apreciabil un gest asemanator venit din partea persoanelor publice de la noi, in privinta exploatarii femeilor. Problema este tinuta insa, in invizibilitate...

Cu toate acestea, atentie! “1 din 2 prostituate din Europa este romanca”, atrage atentia Feminism-Romania. Conform datelor Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, Romania este prima tara exportatoare de femei pentru industria prostitutiei. Traficul de persoane afecteaza in primul rand femeile care sunt exploatate, agresate sub toate formele, vandute. Daca judecam totusi in baza sloganului american vom spune: “Romania nu este populata de barbati adevarati!”

Cresterea cererii de servicii sexuale, de forta de munca ieftina, dorinta de a obtine profit cu investitii minime, sunt tot atatia factori care influenteaza in mod direct intensificarea activitatii retlelor de trafic.

Din pacate, la noi in tara, de fiecare data, doar posibilele victime sunt vizate de un mesaj impotriva exploatarii. Daca in SUA sunt luati in considerare doar durii, aici, barbatii lipsesc cu desavarsire!
A.N.I.T.P. prin Centrul Regional Bucuresti a lansat ieri, 14 aprilie, la ora 10.00, la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, campania de prevenire a traficului de persoane “Caut loc de munca…VIA INTERNET” destinata prevenirii exploatarii persoanelor prin munca fortata. Campania lupta pentru constientizarea riscurilor pe care le are contactarea persoanelor prin interfata virtuala. Un click in lumea virtuala te poate transforma intr-o victima a traficului de persoane in lumea reala, ni se atrage atentia. Dar vrem sa li se atraga si LOR atentia!


Foto front si main: Shutterstock

Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri