Ce facem in Romania pentru femei? Ce facem noi insine si ce fac reprezentantii nostri politici? In ceea ce ne priveste pe noi, s-a coagulat un nucleu al constiintei civice ce incepe sa fie din ce in ce mai activ, pentru revendicarea drepturilor femeii.
Asadar, dragele noastre, sa nu ne multumim asteptand mici atentii de ziua noastra, haideti sa fim mai vocale, mai vizibile. Haideti sa ne cerem drepturile!

Vrem reprezentare, nu doar flori si martisoare!

"Ziua Internationala a Femeii a fost un prilej de a pune in lumina problemele cu care femeile din Romania continua sa se confrunte, unele din aceste probleme fiind agravate in ultima perioada de criza economica, de lipsa de interes politic si de politici publice inadecvate", scrie Blogul Medusei.

Centrul FILIA, organizatie nonguvernamentala din Bucuresti care militeaza pentru egalitatea de sanse si tratament intre femei si barbati, atrage atentia asupra catorva din aceste probleme si situatii dezavantajoase:
• Femeile din Romania sunt mai prost platite pentru aceeasi munca.
• Femeile din Romania constituie majoritatea angajatilor din sectoarele bugetare cu salariile cele mai mici: asistenta sociala, invatamant, sectorul medical.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri