8 Martie 2011 publicat în Social 6 share-uri

Anul acesta se implinesc 100 de ani de cand a fost celebrata pentru prima data, Ziua Internationala a Femeii. Primim flori, cadouri, ne simtim in centrul altentiei si asta ne aduce zambete pe buze. Dar stim noi oare, ce insemnatate aduce cu sine sarbatorirea lui 8 Martie?

Inca din acei ani, Ziua Internationala a Femeii si-a asumat o dimensiune globala pentru drepturile femeii, care din pacate, in numeroase parti ale lumii a fost uitata sau mai degraba umbrita de alte semnificatii: inceputul primaverii, omagiul adus frumusetii sau sarbatorirea acestei zile ca “Zi a Mamei”.

Ziua Internationala a Femeii ar trebui sa fie o celebrare globala a rezultatelor economice, politice si sociale ale femeilor de ieri si de astazi.

Din anul 1977, Organizatia Natunilor Unite isi asuma responsabilitatea pentru adoptarea unei zile internationale a femeii. In acel an, Adunarea Generala ONU a adoptat Rezolutia 32/142, invitand fiecare tara sa proclame, orice zi a anului, in acord cu obiceiurile si traditiile sale, ca Zi a Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeii si Pace Internationala. Nu a fost mentionata atunci, in mod specific, data de 8 martie, insa multe tari au ales sa celebreze femeile in aceasta zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Antreprenoarea si feminista australiana Glenda Stone, fondatoarea site-ului www.internationalwomensday.com website, un hub global care ofera informatii despre activitatile desfasurate astazi in intreaga lume, afirma: “In urma cu un deceniu, <<Ziua Internationala a Femeii>> era pe cale de disparitie. Activitatile dedicate acestei zile, in Europa, acolo unde aceasta miscare a inceput, erau foarte putine. Totusi astazi, datorita acestei platforme globale online, am reusit sa sustinem si sa acceleram elanul pentru aceasta zi minunata!", spune Stone.

Anul acesta, cu ocazia Centenarului, in toate tarile lumii, sunt organizate manifestatii de amploare: La Londra, artista si activista Annie Lennox va conduce un mare mars caritabil. La Sydney, in Australia, va avea loc o mare conferinta dedicata femeilor de afaceri. In Washington D.C., peste o mie de oameni vor lua parte la un mars pentru a cere o lume mai buna pentru milioanele de femei si fete marginalizate din intreaga lume. Mai mult decat atat, in Statele Unite, Presedintele Barack Obama a declarat, in data de 28 februarie 2011, ca luna Martie sa devina o luna a ISTORIEI FEMEILOR.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri