O fetita care se naste in Africa de Sud are mai multe sanse sa fie violata decat sa invete sa citeasca Uimitor, dar poate prea tarziu, vocile a mii de mii de oameni s-au unit pentru a spune stop violentei sexuale care se petrece in Africa de Sud.

Africa de Sud este tara campioana a violului in lume. In mod uimitor, o fata din patru, este violata inainte de a implini varsta de 16 ani, aici. Fenomenul are o multime de cauze: validarea unanima a dominarii masculine (62% dintre baietii de peste 11 ani considera ca a forta pe cineva sa faca sex, nu este un act de violenta), saracia, locuintele inghesuite, somajul, ignoranta comunitatii cu privire la aceasta problema, nerespectarea drepturilor omului si o reactie neadecvata a politiei.

“Lost Girls of Africa” este un documentar care a fost realizat de catre britanica Deborah Shipley, pentru postul de televiziune Channel 4 si care a fost difuzat anul trecut, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal, care s-a desfasurat in Africa de Sud, pentru a arata fata nefasta a vietii pe care o duc oamenii din aceasta parte a lumii.

Mai recent, site-ul secure.avaaz.org aduce la cunostinta publicului lucrurile oribile care li se intampla femeilor din Africa de Sud, prezentand cazul unei tinere care aproape a fost omorata, intr-un act care poarta denumirea de “corrective rape”(atunci cand o femeie care se presupune ca este lesbiana este violata, pentru a-i fi "corectat" comportamentul sexual). Semnati petitia (deja semnata de peste 250 de mii de oameni) care urmareste persuadarea oamenilor politici din Africa de Sud, pentru o actiune mai certa in vederea stoparii violentei sexuale.

In acelasi timp, ar fi interesant sa vedem si acest documentar realizat de catre Deborah Shipley:

Partea 1

Partea a 2-a, Partea a 3-a, Partea a 4-a, Partea a 5-a, Partea a 6-a, Partea a 7-a


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri