CNN revine cu un material foarte interesant despre viata femeilor din Afganistan. In Era Moderna si acolo, ca si aici, televiziunea joaca un rol foarte important in viata oamenilor. CNN vorbeste despre un nou show de televiziune afgan, care se numeste Niqab (Masca). In spatele unei masti, femeile afgane au posibilitatea sa vorbeasca despre viata lor grea: abuzuri, viol, tortura, batai

“Aveam atat de multe visuri pentru viata mea, dar in momentul in care l-am vazut pe el, totul a disparut, povesteste Saraya”. Saraya vorbeste incet, stand intr-o pozitie defensiva, stransa in ea insasi, miscandu-si mainile cu nervozitate - un alt fel de a povesti toate cele pe care le-a indurat.

“I-am spus tatalui meu ca nu vreau sa ma casatoresc cu el: <<de ce imi faci una ca asta?>>”Si a continuat: “Tatal meu mi-a zis: <<Esti la varsta la care trebuie sa te casatoresti. Este decizia mea, nu a ta>>”.

Saraya a marturisit ca nu i-au trebuit decat trei zile pentru a realiza ca a fost casatorita, fara voia ei, cu un nebun. Este emotionata si tulburata, pentru ca nu a mai vorbit niciodata in public despre viata ei, ascunsa in spatele unei masti (niqab). Jumatate din aceasta masca este de culoare azurie, culoarea costumului traditional al femeilor afgane, care se numeste “burka” sau “chaudari”, iar in aceasta emisiune, culoarea azurie simbolizeaza opresiunea femeilor. Cealalta jumatate a mastii este alba, simbolizand inocenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Jurnalista CNN Arwa Damon are la randul ei capul acoperit cu un hijab (batic) respectand traditia locala. Ea se afla in Afganistan pentru a face un material despre aceast nou show de televiziune. In spatele acestui concept se afla in mod surprinzator, un tanar barbat de 28 de ani, producatorul Sami Mahdi.

“Eu mi-am dorit mereu sa realizez un astfel de show de televiziune”, spune Mahdi. “Nu eram atat de sigur asupra formatului, dar eram foarte sigur in privinta acestei masti, fiindca in Afganistan, femeilor le este foarte dificil sa vorbeasca despre greutatile lor, despre problemele lor si despre violenta cu care se confrunta in fiecare zi, in casele lor”, ii povesteste Sami Mahdi, jurnalistei Arwa Damon.

Ideea lui Mahdi de a le pune masti femeilor care fac aceste confesiuni live la TV inseamna in acelasi timp, asigurarea anonimitatii lor. Saraya a fugit de acasa impreuna cu copiii ei, iar daca sotul ei i-ar gasi, ii este teama ca acesta ii va omori pe toti. Femeia povesteste mai departe cum a fost fortata sa se casatoreasca la 15 ani cu un violator de 58 de ani. “Cand cel mai mic copil al meu avea 4 ani, aducea acasa femei pe care le viola”. Copilul ma intreba cine sunt aceste femei. Nu puteam sa ii explic nimic copilului meu. Sotul meu ma batea in continuu”.

TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Cum să alegi componente pentru baia ta Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri