12:12, 17 Decembrie 2010 publicat în Social

Oana Pellea, Oana Sarbu , Victor Rebengiuc si Adrian Despot au spus povestea Ratusca cea urata, in cadrul evenimentului Ziua Povestilor. La final de poveste, Adrian Despot le-a mai citit copiilor prezenti, o istorioara special aleasa de fiul sau: Broasca si Iepurasul.

Ziua povestilor este un eveniment ce face parte din proiectul Pasi catre Viata. Acesta isi propune sa ajute copiii bolnavi de cancer de la sectia de onco-pediatrie de la Spitalul Marie Curie, prin dotarea unei sali sterile post-operatorii pentru a creste sansele de supravietuire ale copiilor care trec prin operatii. “Pentru ajutarea copiilor nu avem nevoie decat de 20.000 de EURO. Noi facem doar un gest mic, voi puteti face lucruri si mai mari. Cu ei vom face pasi importanti in schimbarea unor destine probabile in certitudini", a declarant Iulian Vacarean, coordonatorul proiectului Pasi catre Viata.

Domnul doctor Cristian Scurtu, seful sectiei de onco-pediatrie de la Spitalul Marie Curie, a relatat adultilor prezenti la eveniment despre dificultatile sistemului medical romanesc in tratarea cancerului la copii. “Cancerul este din pacate o boala destul de des intalnita la copiii cu o rata de deces este foarte mare. Spitalul Marie Curie este singurul loc din Bucuresti in care copiii pot beneficia de un tratament complex. Cu toate acestea, slaba infrastructura a spitalului ingreuneaza foarte mult procesul de tratare si recuperare a micutilor. Trebuie sa recunoastem faptul ca fara sprijinul unor sponsori, astfel de tratamente sunt foarte greu de acordat, pana si in strainatate”, ne-a declarat domnul doctor.

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...

Ziua Povestilor s-a desfasurat miercuri, 15 decembrie si a fost gazduit de catre Magazinul Cocor. In data de 15 decembrie, de la ora 21, a avut loc si concertul caritabil Muzica pentru Viata. Au cantat Vita de Vie, Suie Paparude, Les Elephants Bizarres, Gojira. Costul biletului a insemnat o donatie de 20 lei, facuta la fata locului.

Pasi catre Viata este o initiativa a organizatiei non-profit BENEVA. Proiectul se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfasurate in spatii neconventionale sustinute de studenti la facultatile de arte, arhitectura, design, teatru, socologie, tineri regizori, muzicieni, poeti, fotografi. Este un exercitiu de imbinare a simtului artistic cu cel civic. Manifestarile artistice vin in intampinarea celor care nu au timp sa treaca prin galeriile de arta, ele intamplandu-se adesea in strada, totul pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

Mai multe detalii pot fi gasite pe www.pasicatreviata.ro.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri