Afirmatia din titlu ii apartine Mihaelei Miroiu, una dintre figurile cele mai proeminente ale luptei pentru drepturile femeii din Romania. Intr-un amplu editorial, teoreticiana dezbate Cazul Anghel, invatatoarea aflata de doua luni in greva foamei.

Cristina Anghel, de aceasta data, este cea care recurge la un gest extrem. Ea nu are putere. Care este puterea celor fara de putere, adica a femeilor? Ele nu conduc nici macar sindicatele din propriile domenii. Interesele lor sunt mereu reprezentate de aceiasi barbati incapabili sa le apere de desconsiderare".

"Politic, Romania este statul cu cele mai dispretuite femei", este concluzia acestui editorial.

Comentariul Mihaelei Miroiu (pe care il sustinem) intra in totala contradictie cu spusele lui Cristian Tudor Popescu, opinie publicata ieri, in Gandul: “Nu suntem in Romania lui Ceausescu din anii '80. N-am scris nimic pana in clipa de fata despre doamna invatatoare Cristina Anghel aflata in greva foamei de doua luni, insa acum cred ca trebuie sa-i transmit asta impreuna cu urari de sanatate. Doamna Anghel, atat cat am vazut-o la televizor, mi se pare o femeie cu cap si inima. Vorbeste coerent, curat, gandeste si traieste ce spune, are curaj si credinta. Gestul ei este unul uman, nu politic, oricat ar incerca partidele sa-l foloseasca sau sa-l nege. Tocmai de aceea nu pot sa cred ca doamna Anghel nu-si va da seama pana nu e prea tarziu ca greseste”. Cunoscutul jurnalist este la fel de cunoscut pentru parerile sale discriminatorii la dresa femeilor, oricat de "uman" ar vrea sa para prin aceste cateva cuvinte pe care le enunta cu privire la protestul invatatoarei. Cand protestele idealiste sunt lansate de catre femei, acestea par sa fie usor minimalizate!

Nota: Daca doriti sa va solidarizati cu doamna invatatoare Cristina Anghel puteti sa semnati aici.

Foto: brykmantra

I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri