"Aici e o situatie de nerespirat: ieri, cand carabinierii l-au purtat in gratii pe cel care a lovit-o pe infirmiera, au fost 200 de persoane care au manifestat impotriva arestarii sale, cerand eliberarea lui!?!... Toti am ramas inmarmuriti".

Ce facem noi, in astfel de conditii!? Intr-adevar, romanii par sa functioneze doar in baza proverbului - “Capul plecat, sabia nu-l taie!”

Am ajuns impreuna cu Ana-Olimpia, la o concluzie extrem de trista: “Romanii nu stiu sa isi strige durerea”. “Mai avem nevoie de alti 20 de ani pana invatam ca trebuie sa ne manifestam durerea... Astea sunt sechelele Comunismului care nu permitea nici o forma de reactie...”, considera ea. Insa este cert ca doar protestand impotriva nedreptatilor, putem sa ne castigam drepturile, oriunde ne-am afla.

“Eu am convingerea mea. Ca respectul ni-l obtinem singuri. In primul rand solicitand ca numele noastre sa nu fie pocite. Si mai apoi sa nu fim luati in deraderea. De ce pronunta toti rUmeni cand ROMania nu are urma de uuuuuuu!? Iar Guvernul roman arunca o multime de bani in campanii ineficiente... “. Acestea sunt impresiile “la cald”, ale unei romance aflate mai aproape de mijlocul evenimentelor. Noi, de aici, de acasa, ce facem? Cum putem sa fim atat de indiferenti?!

Blogul politic romanesc Patrupedbun.net scrie foarte critic, la adresa societatii italiene, comentand aceasta drama, dar critica trebuie sa fie adresata si societatii romanesti deopotriva, de vreme ce pot exista astfel de comentarii, cu privire la cazul Maricicai:

“Cat de proasta sa fii ca femeie sa ataci fizic un barbat?! Bine i-a facut ala! Daca toti italienii/spaniolii, etc, s-ar fi purtat asa cu bestiile de romani care s-au dus acolo sa le ia locurile de munca, sa le sparga casele, sa-i talhareasca si sa duca <<smecheria romaneasca>> pe culmile ticalosiei, nu am mai fi avut nici noi aici de furca cu toate jegurile care fie au slugarit ca niste sclavi ordinari, fie au comis infractiuni, in Occidentul prosper si s-au intors aici sa se puie in nestire, sa ne umileasca si sa faca scandaluri si mizerii! Heil Alessio Burtone! Romanii adevarati sunt cu tine! Felicitari!”- comentariul a aparut ca reactie la textul publicat de blogul romanesc citat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri