"Aici e o situatie de nerespirat: ieri, cand carabinierii l-au purtat in gratii pe cel care a lovit-o pe infirmiera, au fost 200 de persoane care au manifestat impotriva arestarii sale, cerand eliberarea lui!?!... Toti am ramas inmarmuriti".

Va amintiti “Cazul Romulus Mailat”, atunci cand italianca Giovanna Reggiani a fost jefuita si omorita in apropierea unei statii de tren de la Roma? Intreaga opinie publica italiana luase realmente foc, in acele momente. Noi, romanii, o natie intreaga, trebuia sa platim pretul unui gest criminal facut de un conational. Pata se rasfrangea asupra unei intregi natii. Devenisem cu totii “hoti”, “imputiti”, “criminali” si “violatori”. Dezbaterea era extrem de aprinsa si se consuma atat in spatiile mediatice italiene, marcate bineinteles de manipularea politica ce trebuia sa "semene discordie" prin stigma, dar si in spatiul romanesc, acolo unde cele mai multe comentarii descriau un popor cu capul plecat in fata unei intregi Europe care il arata cu degetul… Sunt dramele provocate de migratie. Opozitia intre majoritari si minoritarii care incearca sa isi gaseasca locul intr-o alta tara, cu speranta intr-un trai mai bun.

Se intampla insa adevarate tragedii si de partea cealata a taberei. Romanca Maricica Hahaianu, o asistenta medicala in varsta de 32 de ani, a fost batuta, pe 8 octombrie, in statia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, in varsta de 20 de ani. In data de 15 octombrie, medicii italieni anuntasera ca femeia intrase in coma ireversibila, avand "edem cerebral grav". Vineri seara, Maricica a murit. (Sursa 9am.ro)

Comentam cu romanca Ana-Olimpia (rezidenta de mai multi ani in Italia), prin intermediul chat-ului, aceasta trista veste venita de departe. “E o presiune ingrozitoare”, imi spune Ana-Olimpia. “Si luna trecuta a fost omorata o filipineza. Si imediat comunitatea filipineza a manifestat exprimandu-si dezacordul. Noi, nu!!!”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri