Desi femeile domina internetul, ele par sa nu aiba cine stie ce influenta in online, cel putin asa au aratat unii dintre vorbitorii prezenti la prima Conferinta Women on Web, desfasurata joi, 14 octombrie la Hotel Radisson din Capitala. Doar ca eu nu sunt de aceeasi parere!

De asemenea, as mai mentiona aici una dintre cele mai pertinenete voci din blogosfera romaneasca care ii apartine Tudorinei Mihai, autoarea Blogului Medusei, unde aceasta, cu un simt al criticii foarte ascutit, urmareste fiecare miscare din zona politica, mediatica sau ONG-ista, prin texte care lupta in favoarea femeilor. Deci, si femeile scriu hard!

Intorcandu-ne la subiectul banilor pe care ii poti obtine prin intermediul internetului, la conferinta s-a mai spus si ca femeilor le lipseste "acel ceva" pentru a deveni bune antreprenoare sau afaceriste in online.  Insa sunt absolut sigura ca in maxim cinci ani de zile, vom auzi nume de femei vehiculate in mediul de business online de la noi din tara.

Vin din spate o multime de femei educate in domeniu, care vor sti sa apuce fraiele competitiei si in acest spatiu. Pana atunci, mi se pare destul de exagerat sa critici lipsa de activitate a femeilor intr-un mediu al afacerilor totusi masculinizat. Trebuie sa recunoastem, traim intr-o tara in care barbatii sunt cei care detin capitalul, ei sunt cei care domina in mod traditional, mediul de afaceri!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Similar politicului, acest mediu este inca greu de accesat de catre femei ce fac totusi parte dintr-o generatie mai veche, femei care trebuie sa se lupte cu o multime de prejudecati sau sa isi infranga propriile temeri induse de catre tot ce este in jurul lor, pana la urma. Imi amintesc acum un titlu mai vechi din suplimentul ForbesWoman: “Avem nevoie de mai multi investitori profesionisti femei”. Asa se pune problema in Occident. Aici, avem nevoie ca femeile sa indrazneasca sa isi faca din ce in ce mai mult loc in afaceri si implicit si in afacerile ce au ca subiect online-ul. Pana atunci, ne mandrim cu tot ce avem si facem noi in online, fie ca tine de domeniul umanitar sau cel al afacerilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri