Desi femeile domina internetul, ele par sa nu aiba cine stie ce influenta in online, cel putin asa au aratat unii dintre vorbitorii prezenti la prima Conferinta Women on Web, desfasurata joi, 14 octombrie la Hotel Radisson din Capitala. Doar ca eu nu sunt de aceeasi parere!

A fost un eveniment asteptat cu foarte mult interes si entuziasm si care a stranit in randul multor femei active in online ca jurnaliste, bloggerite, forumiste sau simple consumatoare de net, efervescenta. Chiar in dimineata de dinainte inceperii conferintei, aflata in autobuz, o alta tanara povestea la telefon prietenei sale despre acest eveniment ce urma sa se desfasoare si despre cat este de incantata ca va fi si ea acolo. Era vorba in sfarsit despre ceva ce ni se potrivea de minune - un loc unde sa se vorbeasca despre noi femeile si activitatea noastra in online, acest mediu care ne domina pe toti. Asa ca, inca din start si chiar si acum (cand am cateva critici de enuntat), am simtit ca trebuie sa ii adresez felicitarile mele organizatorului Cristian Manafu - managing Partner la Evensys (si blogger influent), pentru o idee pusa in sfarsit in aplicare si pe care cred ca o asteptam de mult. Iar Cristian nu se va opri aici, cu siguranta. Iata aici, un interviu foarte reusit, in care Manafu argumenteaza ratiunea implicarii sale in organizarea unui event dedicat femeilor din online-ul romanesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Entuziasmul incepea sa se piarda insa, treptat, pe parcursul prezentarilor invitatilor. Au vorbit intre altii, Cristina Bazavan (editor sef la revista Tabu), Bogdana Butnar Director of (New Stuff, Headvertising), Oana Dobre de la Jurnalul National, Bobby Voicu bine-cunoscut blogger si antreprenor in online, Oana Bratila, communicator Let's Do It Romania!. Insa din discursurile majoritatii vorbitorilor, nu am aflat mai nimic nici despre femei si nici despre online. Era cam ciudat ca la o astfel de intalnire, cu un public format in proportie de 90% din femei, majoritatea probabil active in mediul online, sa auzi critici misogine de tipul: “femeile nu sunt bune antrepenoare fiindca femeilor le lipseste mentalitatea necesara pentru a reusi intr-o astfel de directie”, explicatie bazata pe cliseul “barbatii mergeau la vanatoare iar femeile stateau in pestera cu copiii”. Sau observatia ca site-uri precum desprecopii.ro fac un trafic imens, fiind vizitat mai ales de catre femei… dar ca preocuparile lor nu sunt la fel de importante cum ar fi cele specifice barbatilor (business, achizitii, politica, IT) si ca tocmai asta le face intr-un fel pe femei sa nu aiba succes pe internet. S-a mai spus de asemenea ca blogurile de succes scrise de catre barbati sunt axate pe subiecte hard, fiind dati ca exemplu Zoso sau Mircea Badea, in timp ce blogurile de femei sunt preocupate de… “pisicute pierdute” si "margelute".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri