Cel mai important si cutremurator aspect pe care trebuie sa il stiti in legatura cu piata sexului si traficul de fiinte umane este acela ca milioane de victime sunt copii.

1. Piata sexului si traficul de fiinte umane exista peste-tot in lume, chiar daca in imediata ta proximitate nu ai auzit despre asa ceva! In Romania, aceasta este chiar o problema serioasa. Vezi articole ca acesta <<Romania, "primul exportator de prostitutie" sau tara traficului de fiinte umane?>>.

"Trafic de fiinte umane inseamna comert cu oameni si folosirea acestora in scopuri profitabile de catre delincventi. Acest lucru poate insemna a forta sau pacali oameni sa se prostitueze, sa cerseasca sau sa munceasca.

In fiecare an, in Europa sunt traficate 500.000 de persoane, marea majoritate fiind constituita din femei si fete obligate sa se prostitueze.

In Europa, cele mai afectate sunt fetele si tinerele carora traficantii le promit locuri de munca bine platite sau burse de studiu, iar apoi le forteaza sa se prostiueze. Traficantii castiga bani in timp ce aceste fete si femei sunt violate, agresate fizic si psihic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Traficul de fiinte umane s-a raspandit intr-atat in prezent, incat este cea de-a treia activitate infractionala aducatoare de profit din lume dupa traficul de droguri si cel de arme.

Victimele nu doresc sa fie traficate – sunt pacalite - ademenite cu promisiuni false - sau sunt fortate.

Traficantii isi priveaza victimele de drepturile lor fundamentale: libertatea de miscare, de a alege, de a detine controlul asupra propriului corp si a mintii,cprecum si asupra viitorului.

Nu confunda traficul si contrabanda. Un contrabandist va facilita unei persoane intrarea ilegala intr-o tara contra unei sume de bani, dar, la sosirea la destinatie, persoana respectiva este libera; victima traficului, in schimb, este inrobita". Foarte multe dintre victimele traficului de fiinte umane sunt copii. (Text care face parte din campania mai ampla a MTVExit)

2. Numarul copiilor fortati sa se prostitueze este foarte mare, iar fenomenul este semnalat de la varste foarte mici. In Statele Unite, o tara pe care o consideram mult mai avansata din perspectiva legislatiei si protectiei in domeniu, mai mult de 100.000 de copii sunt victimizati prin prostitutie, in fiecare an. Varsta medie la care fetitele devin victime ale pietei sexului este de 12-14 ani, iar la baieti este de 11-13. Este o realitate foarte dura, careia trebuie sa ii facem fata. Agentia pentru Drepturi Fundamentale (FRA) a Uniunii Europene a publicat anul trecut un raport prin care arata ca Romania este intr-o mare masura o tara de origine pentru copii traficati si numai intr-o mica masura o tara de tranzit pentru retelele de traficanti. In Romania exista 12 centre specializate exclusiv pentru copii romani neinsotiti care sunt repatriati sau pentru victime ale traficului. (Sursa)

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri