Guvernantii adopta masuri dure care ne afecteaza fiecare secunda din viata. Ca ne sunt impozitate la sange salariile, ca este majorat TVA-ul, intelegem(?). Ca nici macar drepturile nu ne mai sunt reprezentate, asta dati-mi voie sa nu o mai accept sub nici un argument. Saptamana incepe cu o noua veste proasta: Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse a fost desfiintata.

In aceste conditii, politiciana Cristina-Ancuta Pocora (PNL) are un mesaj pentru primul-ministru al Romaniei, care da dovada, prin aceste noi decizii pe care le aproba, de o ignoranta crasa: “Domnule Boc, cum ar fi daca cineva v-ar discrimina, v-ar lua dreptul la viata, pentru ca sunteti mic de statura, nu sunteti blond si nu aveti picioare frumoase?!”

Ancuta Pocora a reactionat vehement pe blogul ei, impotriva acestei decizii guvernamentale intr-un articol denumit “<<Reforma statului>> sau Genocidul continua”:

Categoriile vulnerabile nu mai au, incepand cu 1 iulie 2010, institutii care sa se preocupe de soarta lor, sa le reprezinte si sa le sustina drepturile in aparatul guvernamental. Nu mai este nimeni la masa Guvernului care sa fie interesat si sa se bata pentru copii, pentru egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, pentru persoanele cu handicap. Exact aceste categorii care sunt extrem de vulnerabile, de expuse la saracie, care, datorita unor cauze independente de ei, nu pot sa-si aiba singuri de grija, au fost abadonate de Guvernul Basescu-Boc-Udrea prin Ordonanta de Urgenta 68/2010, publicata in Monitorul Oficial 446/2010!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Protestez public, in calitatea mea de cetatean, de parlamentar, de presedinta a Comisiei pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati, de presedinta a Subcomisiei pentru Protectia Drepturilor Copilului! Imi manifest disponibilitatea de a participa la toate demersurile de protest initiate de catre ONG-urile de profil!”, scrie Pocora.

Tudorina Mihai (alias Medusa) mai spune ca in urmatoarele zile va fi redactata o scrisoare de protest si vor fi trimise mai multe sesizari catre institutiile europene si internationale, pe care cred, ca sunteti de acord cu mine, trebuie sa le sustinem. Trebuie sa nu ne mai lasam calcati in picioare prin aceste decizii, pe care guvernantii le iau pe ascuns si fara drept de apel!

Nota: La nivel international, interesul pentru egalitatea de gen este afirmat la cote maxime: saptamana trecuta a fost infiintata in cadrul ONU, o noua structura denumita “UN Women”, iar la nivel european a fost infiintat cu putin timp in urma Institutul European pentru Egalitate de Gen. Politicienii nostril au insa idei mai “bune”, se fac ca nu vad si se fac ca nu exista aceasta problematica pe tapet, sau poate ca, in situatie de criza, lovirea celor mai slabi, pare in opinia lor, cea mai onorabila solutie.

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri