”Copiii noștri învață mult și prost” este concluzia organizației de părinți FePAL, pe baza cifrelor din cel mai recent studiu Eurydice, referitor la timpul de studiu din țările europene.

Conform cercetării, România are cel mai mare număr de ore alocat timpului de instruire dintre toate țările analizate.

Ce spune FePAL:

România are cel mai mare număr de ore alocat timpului de instruire (11 650), cu cea mai lungă perioadă de învățământ obligatoriu (13 ani) din Europa.

Media numărului total de ore recomandate în învățământul general obligatoriu este de 7 930.
Totalul este sub medie în 23 de sisteme de învățământ. În aproape toate acestea, învățământul general obligatoriu durează doar opt sau nouă ani, cu excepția Lituaniei, Ungariei, Slovaciei, Islandei și Norvegiei, unde durează 10 ani, și a Macedoniei de Nord (11 ani).

În cele 13 sisteme de învățământ în care învățământul general obligatoriu durează zece ani, timpul recomandat de instruire se întinde între 7 616 ore în Islanda și 10 600 ore în Danemarca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Citiți continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Dikushin Dmitry /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri