Ligia Deca, propusă pentru funcția de ministru al Educației în noul guvern condus de Marcel Ciolacu, a anunțat că a lăsat la latitudinea școlilor să decidă cu privire la recuperarea orelor, în ultimele zile de școală, pierdute în urma grevei generale.

Ea a subliniat că programul de 14 ore pe zi, precum cel practicat într-o instituție de învățământ din București, nu este rezonabil și a îndemnat persoanele care cunosc situații similare să le aducă la cunoștință Ministerului Educației.

Ligia Deca a fost întrebată miercuri, la finalul audierilor de la Parlament, cum se pot recupera trei săptămâni în două zile când nu s-a făcut şcoală din cauza grevei, potrivit News.ro.

„Recuperarea nu se face pentru zilele afectate de protest în luna mai. Pentru acele zile deja au fost plătite salariile. Ceea ce am lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ, în funcţie de infrastructură, situaţie, câţi profesori au fost în situaţie de protest, în funcţie de efectivul de elevi pe care îl au, este posibilitatea unor recuperări pe parcursul acestor zile de şcoală. Ele variază.”, a afirmat Ligia Deca.

Citiţi continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Areipa.lt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri