20 Septembrie 2019 publicat în Social 13 share-uri

Prima caravană națională de informare și testare gratuită pentru boala celiacă din România, la final: 1 din 100 de români testați suferă de boală celiacă

„Diagnosticarea corectă este esențială când vine vorba de boala celiacă, la fel cum este și asigurarea unei diete corecte, fără gluten, pentru păstrarea calității vieții la parametri normali a persoanelor diagnosticate. În acest context, am organizat Caravana România fără gluten, prin care am pus la dispoziția tuturor informații utile, sfaturi de la specialiști și mai mult decât atât, testări gratuite. De asemenea, prin cursul livrat în fiecare oraș, am pus bazele unei rețele de medici care să asigure diagnosticarea corectă a pacienților din grupurile de risc. Pentru România, această Caravană este un prim demers extrem de util, cu impact important în comunitatea persoanelor care au boală celiacă”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, președintele Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Caravana națională „România fără gluten” a fost organizată de ARIG și Kaufland România și a avut ca scop să informeze pacienții, să testeze potențialii pacienți din grupurile de risc și să creeze o rețea națională de medici specialiști care să poată gestiona pacienții cu boală celiacă. Anterior debutului Caravanei, Kaufland România a sprijinit ARIG în derularea singurului târg de produse fără gluten din România, Happy Gluten Free, în cadrul căruia s-a înregistrat și un record mondial omologat de Guiness World Record: prepararea celei mai mari porții de paste fără gluten din lume, marca K-Free, de către Chef Foa.

 

Boala celiacă – ușor de confundat cu alte afecțiuni

Boala celiacă este o boală autoimună cauzată de ingestia de gluten la persoanele predispuse genetic. Aceasta poate debuta la orice vârstă, începând cu perioada copilăriei și până la vârsta a treia și este declanșată de gluten (o proteină care se găsește în grâu, orz și secară). Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, care nu mai poate digera alimentele și instalează malabsorbția.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri